avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... nu stiu daca mai sunt asigurata social in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

nu stiu daca mai sunt asigurata social in Romania

Sunt in Spania de cateva luni,am acte,sunt rezidenta legal, si trebuia sa vin luna asta in Romania pt revizuire la comisia de handicap,pt ca imi expira certificatul de handicap.Nu am venit, si as dori sa va intreb, daca as veni de ex anul viitor, mai pot sa-l fac din nou?Ma gandesc ca nu mai sunt asigurata social si va trebui sa platesc toate consultatiile medicale, etc, contributii sociale la casmb.Nu stiu, si daca puteti sa-mi spuneti.
L-as face doar ca sa fiu asigurata social in tara dar nu pot sa vin sa stau in romania minim o luna.Exista vreo procedura, prin care sa cer sa ma bage in comisie mai repede?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
ContSters113833, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters113833 , utilizator 20:00, 22 Noiembrie 2009
Neprezentarea, din motive imputabile pensionarului, la revizuirea medicala atrage suspendarea platii pensiei incepand cu luna urmatoare celei in care era prevazuta revizuirea medicala.

Revizuirea medicala se poate efectua si la cererea pensionarilor, daca starea sanatatii lor s-a imbunatatit sau, dupa caz, s-a agravat.
Multumesc pt raspuns, dar as dori sa stiu daca anul viitor,voi plati toate consultatiile, din moment ce certificatul de handicap este expirat.Daca nu mai sunt asigurata social, voi plati toate consultatiile?Sau cum e procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea pensiei pe caz de boala. Dani.Dinita Dani.Dinita Buna ziua , numele meu este Daniel . V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi la urmatoarea problema . Mama mea , pana acum o saptamana ... (vezi toată discuția)
Trecerea din pensie de invaliditate in pensie de limita varsta papus papus Ma numesc V.B.,sunt nascuta in anul 1958 aprilie 2,in prezent pensionar de invaliditate gr.1. am un stagiu de cotizare de 30 de ani.Sunt pensionar din 2010 ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de revocare a pensiei de invaliditate andreeatout andreeatout In urma unor accidente de munca tatal meu si-a pierdut toate degetele de la mana dreapata, el lucrand ca si tamplar. Pana de curand a fost pensionar (de ... (vezi toată discuția)