Sunt in Spania de cateva luni,am acte,sunt rezidenta legal, si trebuia sa vin luna asta in Romania pt revizuire la comisia de handicap,pt ca imi expira certificatul de handicap.Nu am venit, si as dori sa va intreb, daca as veni de ex anul viitor, mai pot sa-l fac din nou?Ma gandesc ca nu mai sunt asigurata social si va trebui sa platesc toate consultatiile medicale, etc, contributii sociale la casmb.Nu stiu, si daca puteti sa-mi spuneti.
L-as face doar ca sa fiu asigurata social in tara dar nu pot sa vin sa stau in romania minim o luna.Exista vreo procedura, prin care sa cer sa ma bage in comisie mai repede?
Neprezentarea, din motive imputabile pensionarului, la revizuirea medicala atrage suspendarea platii pensiei incepand cu luna urmatoare celei in care era prevazuta revizuirea medicala.
Revizuirea medicala se poate efectua si la cererea pensionarilor, daca starea sanatatii lor s-a imbunatatit sau, dupa caz, s-a agravat.
Multumesc pt raspuns, dar as dori sa stiu daca anul viitor,voi plati toate consultatiile, din moment ce certificatul de handicap este expirat.Daca nu mai sunt asigurata social, voi plati toate consultatiile?Sau cum e procedura?