avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ce se intampla daca nu ma prezint la comisia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ce se intampla daca nu ma prezint la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap?

[ link extern ]
Art. 58. - Persoanele cu handicap au urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte, din oficiu sau la solicitare, pentru evaluare si reevaluare, la comisiile cu competenta in domeniu;

f) sa aduca la cunostinta directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in termen de 48 de ore de la luarea la cunostinta, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau resedinta, ....

Daca nu ma mai prezint la comisia de expertiza stiu ca imi va opri alocatia de handicap.Daca nu ma mai duc la comisia de expertiza pt un nou certificat comit vreo infractiune?Cum se face o renuntare?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters113833, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:31, 26 Noiembrie 2009
Nu comiteti o infractiune. Se fac si reevaluari "din oficiu". masura de protectie poate fi revocata de comisia de evaluare.
Potrivit Legi nr.448/2006:
Art. 86. - (1) Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, denumita in continuare comisia de evaluare, are urmatoarele atributii principale:
c) reevalueaza periodic sau la sesizarea directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, incadrarea in grad de handicap, orientarea profesionala, precum si celelalte masuri de protectie a adultilor cu handicap;
d) revoca sau inlocuieste masura de protectie stabilita, in conditiile legii, daca imprejurarile care au determinat stabilirea acesteia s-au modificat;

Atentie insa sa nu ajungeti in situatia de a nu mai fi incadrat in grad de handicap - art.58 lit.f) - si sa fiti obligat la restituirea sumelor primite necuvenit:
Art. 100. - (1) Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii sociale de catre persoana cu handicap sau familia acesteia se recupereaza de la aceasta, inclusiv dobanzile aferente.
(2) Sumele stabilite in conformitate cu prevederile alin. (1), nerecuperate din cauza decesului persoanei cu handicap, se recupereaza, dupa caz, de la mostenitori, familie sau reprezentanti legali, in conditiile dreptului comun.
multumesc pt raspuns.Ma gandeam ca daca nu ma mai prezint la revizuire in decembrie imi va opri automat alocatia .Nu mai doresc sa -mi fac alt certificat de handicap in Romania,doresc sa plec din tara.Cum trebuie sa procedez?
Neprezentarea la reevaluare atrage dupa sine oprirea funrizarii alocatiei. Cel putin asa am vazut ca se intampla practic. Nu stiu cat de legal este, dar se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sista pensia pe caz de boala???? misselly misselly Buna ziua!As avea marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu cazul mamei mele.Mai intai o sa va prezint toate datele pe care le detin:mama a lucrat din 1981 ... (vezi toată discuția)
Prelungirea indemnizatiei de maternitate andreya22 andreya22 buna ziua .as dori sa stiu si eu care sunt procedurile ce trebuiesc implinite pt a-mi prelungi perioada de maternitate de pana la 3 ani.mentionez ca coplilul ... (vezi toată discuția)
Legea 448/2006, convocare la reevaluare persoana cu handicap grav si permanent Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav si permanent din anul 2007. Luna trecuta am primit de la DGASPC o instiintare sa ma prezint pentru reevaluare la ... (vezi toată discuția)