Sunt persoana cu certificat de handicap grav si permanent din anul 2007.
Luna trecuta am primit de la DGASPC o instiintare sa ma prezint pentru reevaluare la comisia de evaluare complexa in baza prevederilor urmatoarelor doua articole din Legea 448/2006, Art. 87 alin (1) lit c) si Art.59 lit c) din OUG 84/20.10.2010:
1)Art. 87 alin (1) lit c) din Legea nr 448/2006; care acest articol A FOST ABROGAT, el nu mai exista in Lege !!!
Forma abrogata: “c) reevaluează periodic sau la sesizarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti încadrarea în grad şi tip de handicap, orientarea profesională, precum şi celelalte măsuri de protecţie a adulţilor cu handicap” Lit. c) a alin. (1) al art. 87 a fost abrogată de pct. 5 al art. I din LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 505 din 23 iulie 2012, care modifică pct. 7 al art. I din ORDONANłA DE URGENłĂ nr. 84 din 20 septembrie 2010,publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 654 din 22 septembrie 2010.
2)Art.59 lit c) din OUG 84/20.10.2010; care acest articol A FOST MODIFICAT, deci nu mai este legal valabil in forma veche, iar forma actuala are cu totul alt continut !!!
Persoanele cu handicap au următoarele obligaţii: Forma veche: “c) să se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, indiferent de termenul de valabilitate al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap” Forma noua, modificat: “c) să se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, cu exceptia persoanelor cu handicap a căror afectiune a generat deficiente functionale si/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare si pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad si tip de handicap” Lit. c) a alin. (1) al art. 59 a fost modificată de pct. 1 al art. unic din LEGEA nr. 67 din 12 mai 2014 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 353 din 14 mai 2014
Va rog sa-mi spuneti in ce masura aceasta procedura de convocare facuta in baza unui articol abrogat si a unuia modificat total poate fi legal valabila si daca eu am obligatia sa ma prezint la comisie in aceste conditii. De asemenea, ce pot sa fac in situatia cand drepturile mele vor fi suspendate in cazul neprezentarii, pentru ca Art.8 din Ordinul MMFPS Nr.2298 din 23.08.2012 prevede urmatoarea procedura:
(3) In cazul persoanelor mentionate la art. 6 lit. c), convocarea se va face cu confirmare de primire, cu 20 de zile lucratoare inainte de data stabilita pentru reevaluare, urmand ca persoana cu handicap sa se prezinte la data si locul mentionate in convocare, cu documentele solicitate
(4) In cazul in care persoanele mentionate la art. 6 lit. c), supuse reevaluarii, nu se prezinta la a doua convocare a SECPAH, directorul DGASPC dispune, prin act administrativ, suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, al carui model este prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta procedura-cadru
(5) Daca persoana cu handicap se prezinta la reevaluare in intervalul de 3 luni de la suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, prin dispozitie a directorului executiv al DGASPC va primi drepturile aferente perioadei suspendarii
(6) Daca, in intervalul prevazut la alin. (5), persoana cu handicap nu se prezinta la reevaluare, SECPAH va propune comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap neincadrarea in grad si tip de handicap.
Deoarece nu mai am posibilitatea sa editez, revin cu o precizare, sa nu se creeze o confuzie, doar litera c) ale articolelor respective a fost, una abrogata, cealalta modificata complet. Citarea lor in forma veche, care nu mai este legal in vigoare in prezent, a fost folosita de catre DGASPC in instiintarea de convocare. Este sau nu este obligata DGASPC sa mentioneze legile in vigoare in baza carora se face convocarea ?