avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate ana000

Activitate ana000

Răspuns la discuția invinovatita poate pe nedrept
eu banuiam ceva dar nu avem nicio dovada. nu puteam sa merg la politie si sa declar niste lucruri de care nu eram sigura ca sunt adevarate. asta am spus si la politie. ca fara dovezi nu pot acuza. daca m-as fi dus sa-l denunt la politie dar fara sa fiu sigura ca a facut ceva ilegal puteam fi acuzata eu de marturie mincinoasa sau mai stiu eu ce. asta am scris si in declaratie(ca banuiam ceva dar nu eram sigura)
timp de o saptamana politia ma urmarit de cad iesem din bloc dimineata pana intram seara. au acest drep? (nu au obtinut niciun fel de ordin judecatoresc; pur si simplu ma urmareau "de capul lor")
mi se pare ciudat k numai eu am dat declaratie (din cate am inteles politia ma pus sa dau declaratie crezand ca stiu mai multe fiindca vorbeam destul de des la telefon---aveau o lista cu apeluri etc---), iar el vorbea si cu alte persoane care poate erau mai apropiate.
aveam impresia ca imi puneau intrebarile numai k eu sa declar intr-ul fel ca as fi stiut de tot ce facea el.
daca prietenul meu a savarsit o talharie iar peste exact 3 sapt de la talharie politia ma luat la sectie fara sa imi spuna efectiv de ce, ci doar mau interogat aprox. 3 ore incat eu sa zic si sa declar ca prietenul meu a facut anumite fapte(ei banuiau ceva dar nu prea aveau dovezi; banuiesc ca trebuiau macar declaratii ale martorilor pt a-l trimite in instanta). dupa care miau spus k e o simpla declaratie si nu ma vor trimite ca martor in instanta. Dar cum pot fi martor daca el nu mia spus direct de aceste fapte si nici nu eram implicata (nu stiam nimic). mar putea trage la raspundere?
multumesc!
as putea intra in inchisoare daca prietenul meu se ocupa de talharii iar eu nu am stiut? politia mi-a spus. in schimb el nu mi-a spus niciodata direct acest lucru. banuiam ceva da nu aveam nicio dovada. mi s-ar putea intampla ceva daca eu sunt impreuna cu el iar el este judecat pentru talharie? as putea fi complice daca nu stiam nimic? p.s. politia are voie sa aculte telefoanele? am auzit ca trebuie un ordin judecatorec, altfel ar fi impotriva legii.
p.s. el e major, iar eu minora.
va multumesc mult pentru rapuns. dar nu stiti cam cat ar putea dura procesul? "În urma unor activităţi informativ-operative şi de cercetare poliţiştii au identificat suspectul. Telefonul nu a fost recuperat, iar tânărul este cercetat în libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie." acest lucru este scis pe site-ul politiei despre persoana care a furat telefonul. daca este cercetat in stare de libertate ar putea dura mai mult procesul? cam cat? ar putea scapa nepedepsit? iubita faptasului ar putea intra si ea in vizorul politiei, daca ea nu stie nimic de aceasta talharie? sau alte persoane? va rog sa-mi raspunde-ti.

va multumesc!
am si eu o intrebare legata de talharie. o persoana de 18 ani a smuls telefonul cuiva din mana(deci la furat), nustiu daca la si batut dar totul e posibil. nu a recunoscut knd a fost adus la politie, si nici nu avea telefonul furat la el, dar este principalul suspect. am intrat pe site-ul politiei si am vazut k este acuzat de talharie si este cercetat in stare de libertate. el a mai avut probleme de aces gen din cate am inteles dar a scapat. ar putea intra la inchisoare?cati ani ar primi? si cat ar dura procesul? pot fi acuzati prieteni, familia lui ca suspeci, complici daca nu au facut si nu au stiut nimic?

va rog sa-mi raspundeti. va multumesc