avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... invinovatita poate pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

invinovatita poate pe nedrept

daca prietenul meu a savarsit o talharie iar peste exact 3 sapt de la talharie politia ma luat la sectie fara sa imi spuna efectiv de ce, ci doar mau interogat aprox. 3 ore incat eu sa zic si sa declar ca prietenul meu a facut anumite fapte(ei banuiau ceva dar nu prea aveau dovezi; banuiesc ca trebuiau macar declaratii ale martorilor pt a-l trimite in instanta). dupa care miau spus k e o simpla declaratie si nu ma vor trimite ca martor in instanta. Dar cum pot fi martor daca el nu mia spus direct de aceste fapte si nici nu eram implicata (nu stiam nimic). mar putea trage la raspundere?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 02:56, 28 Decembrie 2009
Daca nu cunoasteti nimic despre faptele prietenului dvs.si ati declarat acest lucru si in fata politistilor,daca ati spus adevarul,acelasi lucru il veti declara,fie ca veti fi din nou audiata la politie,ca veti fi audiata atat la Parchet,cat si in instanta.
Daca declaratiile sunt mincinoase,va mai ganditi...
Oricum,situatia creata cred ca va va ajuta sa reflectati asupra pritenilor pe care ii alegeti si cat de usor,poti sa ajungi de partea de cealalta a "barierei',daca nu respecti legea.
V-au chemat sa afle informatii care sa-i ajute sa-l infunde mai rau pe prietenul dvs.
Oricum, va puteti schimba declaratia daca doriti.
Daca v-au citat initial ca martor nu vad ce ce ati pati ceva, doar daca se va demonstra ca aveti vreo legatura cu fapta.
eu banuiam ceva dar nu avem nicio dovada. nu puteam sa merg la politie si sa declar niste lucruri de care nu eram sigura ca sunt adevarate. asta am spus si la politie. ca fara dovezi nu pot acuza. daca m-as fi dus sa-l denunt la politie dar fara sa fiu sigura ca a facut ceva ilegal puteam fi acuzata eu de marturie mincinoasa sau mai stiu eu ce. asta am scris si in declaratie(ca banuiam ceva dar nu eram sigura)
timp de o saptamana politia ma urmarit de cad iesem din bloc dimineata pana intram seara. au acest drep? (nu au obtinut niciun fel de ordin judecatoresc; pur si simplu ma urmareau "de capul lor")
mi se pare ciudat k numai eu am dat declaratie (din cate am inteles politia ma pus sa dau declaratie crezand ca stiu mai multe fiindca vorbeam destul de des la telefon---aveau o lista cu apeluri etc---), iar el vorbea si cu alte persoane care poate erau mai apropiate.
aveam impresia ca imi puneau intrebarile numai k eu sa declar intr-ul fel ca as fi stiut de tot ce facea el.
Nu va lasati intimidata, mai ales ca v-ati dat seama ca urmaresc sa isi asigure dovezi pt ca nu prea au.
Spuneti adevarul si nu aveti de ce sa va temeti.
Pt actiunea de filaj nu e nevoie de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie martor ContSters199804 ContSters199804 Buna ziua. Am un prieten care a jefuit o casa de schimb valutar in vara anului trecut iar in ziua comiterii faptei, mai pe seara, m am intalnit cu acesta si ... (vezi toată discuția)
Talharie ContSters196984 ContSters196984 am si eu o nelamurire!!! sunt implicat intrun caz de talharie ,,,am fost talharit adica furat telefon si suma de 100 de euro....am facut o greseala la ... (vezi toată discuția)
ce inseamna sa fi in locul si momentul nepotrivit !!!!!!!!! donyo donyo In primul rand Buna Seara(Ziua) , am si eu nevoie de pareri pentru un caz...intr-o seara ne-am chefuit 3 insi si la un moment dat din cauza betiei unul care ... (vezi toată discuția)