avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

am si eu o nelamurire!!!

sunt implicat intrun caz de talharie ,,,am fost talharit adica furat telefon si suma de 100 de euro....am facut o greseala la declaratii deoarece eram foarte speriat spunand k am fost amenintat cu cutitu,dar miam schimbat declaratia dupa aceea am vorbit cu comisaru sef care se ocupa de caz si am dat declaratie cum k nu as fi fost amenintat cu cutitu...acum deoarece nu am timp si nici un indiciu care poate duce la prinderea talharului am hotarat sa nu mai continui si am dat declaratie k nu imi mai sustin plangerea....
In ziua cand sa intamplat si am dat declaratiile ia luat declaratie si lu tata dar nush pentru ce...si a declarat si el ca am fost amenintat cu cutitul pentru ca nici el nu stia deoarece eu eram singur cand am fost talharit..
Acum dupa ce am dat declaratie ca numi mai sustin plangerea mia zis comisaru sef care se ocupa de caz k trebuie sa dea si tata o declaratie si k o sa primesc o citatie.....
Ce declaratie ar trebui sa mai dea tata si ce citatie voi primi??? Citatie k sa incheiat cazul sau ce???
Va rog frumos sa ma ajutati am unele nelamuriri....MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 12 Aprilie 2011
Fiind vorba despre o infractiune pentru care urmarirea penala nu se porneste ca urmare a depunerii unei plangeri prealabile,urmarirea penala pornindu-se din oficu,nu are nicio importanta faptul ca dvs.va retrageti plangerea penala.
Urmarirea penala,indiferent de pozitia dvs,se va desfasura in continuare.
Este bine ca si dvs,ca si tatal dvs sa declarati adevarul.
Pe de alta parte, in cursul cercetarilor,care vor continua,organul de urmarire penala poate sa audieze partile de cate ori este nevoie pentru stabilirea adevarului.
Ceea ce este evident si este probabil sa fi determinat aceasta reaudiere a tatalui dvs,este tocmai aceasta nepotrivire de declaratii.
dar nu inteleg de ce i sa luat si lu tata atunci declaratie.....el pur si simplu nu avea nici o treaba era doar cu mine....
deci dak el merge si declara si el k nu am fost amenintat cu cutitul ce se intampla??? despre ce citatie este vorba?
El trebuie sa declare adevarul,iar declaratiile sale nu trebuie sa se contrazica.
In situatia in care declaratiile sale sunt cotradictorii,exista si posibilitatea cercetarii sale pentru infractiunea de marturie mincinoasa.
Organul de urmarire penala, in timpul cercetarii penale, nu a incalcat cu nimic legea dispunand si audierea,in calitate de martor,a parintelui dvs.
deci daca va merge si tata si isi va schimba declaratia nu este nici un pericol?...singura faza a fost ca eram foarte foarte speriat atunci pentru ca nu mai trecusem niciodata prin asa ceva si am incercat sa fiu intradevar crezut....si apoi de unu singur am anuntat acest lucru....deci daca se schimba declaratiile nu este nici o problema???

Alte discuții în legătură

Retragere declaratie gabriej gabriej acum aproximativ 2luni am fost martor la o talharie( eram cu un amic de al meu in statia de tranvai caruia sub amenintarea unui cutit i-a fost sustras ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la declaratie de martor florin 71 florin 71 Buna ziua, as vrea un răspuns din partea dvs. in urmatoarea problema. Am fost citat ca martor intr-un proces civil privind legalitatea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Invinovatita poate pe nedrept ana000 ana000 daca prietenul meu a savarsit o talharie iar peste exact 3 sapt de la talharie politia ma luat la sectie fara sa imi spuna efectiv de ce, ci doar mau interogat ... (vezi toată discuția)