Imi cer scuze, nu am precizat de ce am zis asta. Agentului i-a venit ideea sclipitoare, sa o las pe proprietara casei sa locuiasca in apartamentul meu, proprietate personala. ca un fel de schimb?.. si eu sa locuiesc in casa ei si ea in apart. meu. Insa NU sunt de acord cu asa ceva, nu sunt obligata, fie ca aveam 40 de proprietati personale sa face tot felul de "intelegeri " din astea cu persoane labile psihic.
Buna Ziua,
Doresc sa va multumesc tuturor care v-ati rapit din timp sa imi raspundeti! Eu, personal, m-am mai calmat, am vb. si cu agentul imobiliar, am zis sa fiu fairplay si sa nu pricinuiesc probleme nedorite. Solutia oferita de el este urmatoarea, in momentul cand proprietara vine la poarta, cu bagajele,zicand ca ea nu are unde sa stea (am inteles ca autobuzul din Bacau vine pe seara, asa ca deseara voi fi cu poarta inchisa bine), il chem si pe el si ii vom explica in ce belele se baga daca doreste sa ma "azvarle" pe strazi, fara despagubiri. Am inteles ca pot merge la Fisc si sa declar ca ea nu a inregistrat contractul si se va trezi cu o amenda usturatoare.
Eu personal am resedinta in Constanta, am o proprietate a mea personala, un apartament, insa din motive pur personale, nu mai doresc sa traiesc la bloc, aceasta a fost si motivul pt. care am cautat sa inchiriez casa. Nu doresc sa o las pe aceasta individa sa locuiasca pe proprietatea mea, nu ii sunt datoare cu nimic , am achitat o suma frumusica ca sa fiu lasata sa locuiesc , cel putin pana in octombrie, plus banutii investiti in casa ,insa am zis sa fiu om, si sa nu fac tiganeala ca eu am pus parchet,bolier,tevi etc. Insa am facturile dupa toate si la price indoiala eu pot dovedi investitia mea. Sau scot tevile,parchetul,boilerul etc..si plec cu ele:))))
Eu totusi sper acum, ca dupa discutia avuta cu ea la telefon ieri, in care i-am spus ca merg la Politie in 2 secunde daca ea nu respecta ce a semnat, sa se fi speriat si potolit cu astfel de "glume"
Voi reveni cu noutati:)
o duminica placuta:)
Imi planuiesc acum timpul de maine, imi imaginez o discutie avuta decent si cu argumente.. Insa daca nu vom ajunge la nici un rezultat, daca sun la politie si arat contractul facut prin agentie si doar atat.. mi se va putea rade in fata?? Nu este posibil sa ma duc eu la Fisc sa il declar??chiar si fara proprietara?
Permiteti-mi sa va intreb, contractul facut prin agentie.. ce valoare are atunci? daca chiriasul poate fi zburat cand proprietarul doreste, indiferent de ce scrie pe foicica aia?
Buna, Contractul este pe termen nelimitat, aveam de gand sa trecem iarna in aceasca casa, propriatara a fost de acord, se jura ca ea nu va mai calca in Cta, sa-i trimit banutii prin transfer bancar .In Contractul facut cu agentia, se precizeaza ca am achitat 3 luni adica 450 e plus 150 e garantie urmand ca in 25 oct. sa ii trimit urmatoarea chirie.
Despre reziliere ce scrie pe aceasta foaie, contract, scrie ca se poate face cu acordul ambelor parti.
Buna, am o problema, destul de urgenta, daca cineva este pe forum si ma poate ajuta cu un sfat, este binevenit/a!
Pe 25 Iulie, in Constanta, am inchiriat o casa, prin o agentie, am platit chiria pe 3 luni plus comisionul agentiei. Am doar contractul facut prin agentie intrucat proprietara a plecat ,imediat ce a primit bani de pe chirie, in Bacau si nu a mers la organele fiscale pt. declararea contractului. Am platit 600 e si 50 e agentiei.3 luni plus garantie.
La o saptamana, de la semnarea contractului prin agentie, ma suna proprietara ca ea vrea sa se intoarca in Cta, ca nu mai are bani, sa ii trimit eu bani etc. Nu i-am trimis nici un ban, am si platit o factura de apa de a ei mai veche, ca ea a fugit fara sa o plateasca. Am descoperit si ca boilerul este stricat, de f mult timp, am investit cumparand altul, am schimbat podelele intrucat erau mancate de termite etc.
Azi ma suna si imi zice ca ea vine in Cta, sa ii fac eu loc ei, sa plec, ca ea nu are unde sta, ca o da iubitul din Moldova afara etc.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat ce pot face!! maine o astept la poarta, imi este si frica ca intra in casa si nu o mai pot scoate afara. Vecinii i-am cunoscut destul de bine in ultima luna, si am aflat ca a mai facut asa ceva si altor chiriasi, aia au varuit, amenajat gradina, baia.. apoi ea a venit si dat afara , pe acelasi motiv, ca a dat-o iubitul moldovean afara. Ceilalti chiriasi nu aveau nici un contract facut nici macar prin o agentie imobiliara.
Ce pot face eu in acest moment???
Va multumesc tuturor care acordati si un minut sa ma ajutati cu un sfat! stiu ca e week-end:(
Ma poate ajuta cineva sa aflu, cati caini pot tine in apartamentul meu, dupa noua lege a animalelor fara stapan, si de cand va fi valabila aceasta lege?:)
Multumesc
Doresc sa aflu cum se poate cumpara o cota parte (5/8)din un apartament de la R.A.E.D.P.P. Constanta, eu cu fratele meu detinand 3/8,ca succesori ai mamei noastre. Acum,dupa decesul ei,incerc sa aflu ce pasi trebuie urmati pentru a putea intra in posesia restului de apartament,la care familia mea a platit 20 ani chirie. Am intalnit expresii ca "Legea nr. 112/1995" ,mai este aceasta lege valabila?Si daca da,imi este aplicabila? Si de aseamenea, partea care ii apartine acum statului,a fost a bunicii noastre,care in '86 a plecat in Germania si conform Decretului 223/1974 i s-a confiscat partea.Acum am inteles ca nu mai poate ceva,intrucat termentul pentru legea 10/2001 a "expirat" de mult. Asa ca m-am hotarat sa incerc sa cumpar eu aceea parte. Daca cineva are idee de pasii ce trebuie sa ii urmez si orice sfat in aceasta privinta,este binevenit. Multumesc mult
Va multumesc mult,cu ajutorul sfatului d-voastra de aseara am putut sa urmez un fir.. am descoperit ca Decretul nr 223 din 3 decembrie 1974 (pe baza caruia am fost obligata sa imi vand partea statului,si doar statului) a fost abrogat pe 31 decembrie 1989 de catre guvern prin ordonanta de la aceea data. Caut acum antecedente,sper ca voi gasi si cu castig de cauza, iar in cursul saptamanii astept sa fiu programata la o inalnire cu unul din avocatii Constantei. Daca mai aveti idei, va rog nu ezitati sa ma sfatuiti! va multumesc mult.
Multumesc mult, acum am citit legea 10/2001, sunt uimita.. doar eu sunt in situatia asta?dupa atatia ani sa ne dam seama ca nu mai putem reintra in drepturi asupra proprietatilor? Deci cu legea 10,imi pot lua adio...
In legatura cu dreptul comun,aveti idee de ce proceduri trebuie sa urmaresc?la ce sume va referiti dumneavoastra?
in acelasi timp, ma gandesc sa pot cere la Judecatoria Constanta,scoaterea din nulitate a actului prin care dadeam partea mea fetei mele,intrucat a fost facuta asa conform unui Decret comunist si abuziv..
multumesc mult