avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inainte de 1989,obligata sa vand proprietatea mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inainte de 1989,obligata sa vand proprietatea mea ,statului,pentru a putea pleca in Germania

Doream sa ma casatoresc in Germania cu un cetatean german, si sa las proprietatea mea (5/8 din apartament),fiicei mele,am facut un act de proprietate insa apoi acel act a fost declarat nul,intrucat eu deja imi anuntasem intentiile de a parasi Romania, efectiv am fost obligata sa imi vand proprietatea statului roman pentru a putea pleca. Fiica mea nu a mai primit proprietatea mea si a fost obligata tot acest timp sa plateasca chirie statului,tot acest timp.Intentia mea a fost sa ii las partea mea fiicei mele, a existat un act doveditor, ea ar fi devenit proprietara 100% a apartamentului,insa statul s-a autosesizat si a anulat actul.Va rog, daca cineva ma poate ajuta, ce pot face in aceasta situatie,doresc doar sa las partea care imi apartinea si abuziv a fost luata de catre stat,nepotiilor mei,care si locuiesc in acel apartament si obligati sa plateasca chiria statului. Cine cunoaste ce se poate face in aceasta situatie,care sunt drepturile mele in aceasta situatie,carei legi si institutii ma pot adressa si daca cineva a mai intampinat o astfel de situatie.Am consultat un avocat din Constanta,insa el nu stia prea multe despre astfel de situatii,spunandu-mi ca nu exista precedent. Astept toate sugestiile dumneavoastra si parerile si sfaturile. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: monaro123 , utilizator 13:18, 23 Noiembrie 2009
Multumesc mult,doresc sa va intreb ce inseamna ca "termenele au trecut". Am acum textul legii in fata,incerc sa inteleg ceva. Multumesc
Multumesc mult, acum am citit legea 10/2001, sunt uimita.. doar eu sunt in situatia asta?dupa atatia ani sa ne dam seama ca nu mai putem reintra in drepturi asupra proprietatilor? Deci cu legea 10,imi pot lua adio...
In legatura cu dreptul comun,aveti idee de ce proceduri trebuie sa urmaresc?la ce sume va referiti dumneavoastra?
in acelasi timp, ma gandesc sa pot cere la Judecatoria Constanta,scoaterea din nulitate a actului prin care dadeam partea mea fetei mele,intrucat a fost facuta asa conform unui Decret comunist si abuziv..
multumesc mult
Va multumesc mult,cu ajutorul sfatului d-voastra de aseara am putut sa urmez un fir.. am descoperit ca Decretul nr 223 din 3 decembrie 1974 (pe baza caruia am fost obligata sa imi vand partea statului,si doar statului) a fost abrogat pe 31 decembrie 1989 de catre guvern prin ordonanta de la aceea data. Caut acum antecedente,sper ca voi gasi si cu castig de cauza, iar in cursul saptamanii astept sa fiu programata la o inalnire cu unul din avocatii Constantei. Daca mai aveti idei, va rog nu ezitati sa ma sfatuiti! va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

R.a.e.d.p.p. constanta monaro123 monaro123 Doresc sa aflu cum se poate cumpara o cota parte (5/8)din un apartament de la R.A.E.D.P.P. Constanta, eu cu fratele meu detinand 3/8,ca succesori ai mamei ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara madalina_cata madalina_cata Cauza pentru care ma adresez dumneavoastra este una destul de dificila si intortocheata , iar in momentul de fata am nevoie mare de ajutor . In fapt , anul ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire la un minor ? avem o nepoata nascuta ... ##@Dream7020 ##@Dream7020 Se poate lasa mostenire la un minor ? Avem o nepoata nascuta in Germania,cetatean german,are 17 ani. Impreuna cu sotia,noi avem 75 si 70 ani,ne intereseaza ... (vezi toată discuția)