avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare Imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare Imobiliara

Cauza pentru care ma adresez dumneavoastra este una destul de dificila si intortocheata , iar in momentul de fata am nevoie mare de ajutor .
In fapt , anul 1986 , tatal meu a parasit Romania trecand fraudulos granitele tarii solicitand azil politic in Germania . Pana a obtinut azilul, a stat in lagar in Turcia si apoi Germania (fostul RFG).Acum este cetatean german de origine roamana .
In acel moment mama mea a inaintat divortul (obligata si de sistemul de atunci ) si imediat autoritatile statului au actionat ptr confiscarea a cotei de 1/2 din apartamentul proprietate , trecand fara plata in propritatea acestuia aceasta cota indiviza (Statul Roman ) si administrat de fostul ICRAL, in conformitate cu Decret 223/1974 si Decizia de Cofiscare 571/ iunie 1986 .
Apartamentul la care fac referire a fost contractat de la inceput cu Titlu de Proprietate , din anul 1975.
Mentionez ca la data respectiva –data confiscarii - apartamentul in cauza nu era achitat integral , se plateau rate catre CEC , achitarea integrala facandu-se in 1997.
Imediat dupa confiscare , ICRAL, a incheiat contract cu mama mea pentru plata chirie cota indiviza de 1/2 ca sa putem ramane sa locuim in aceeasi locuinta.
Deci noi plateam si rata pe apartament , chirie , plus impozit integral pe tot apartamentul. Din 1986 si pana in prezent s-a platit catre SPIT Constanta taxa impozit cladire integral .
In anul 2008 , avand imputernicire de la tatal meu(acesta fiind si singura lui implicare efectiva ) am deschis actiune in revedincare la Judecatoria Constanta conf .Drept Comun (cred ca art .480-481 nu mai stiu exact ).
Dosar 22414/212/2008 .Instanta de fond a decis ca actiunea este" inadmisbila ".
Ulterior am facut recurs in anul 2010 la Tribunalul Constanta (doi ani s-a judecat la Fond) care a decis actiunea "admisibila" dand o sentinta irevocabila si sanctionand fondul , trimitand actiunea spre rejudecare la Fond pentru „reparatie „
[ link extern ] *
Aceasta este sentinta irevocabila de „admisibilitate” pentru solicitare .
Ulterior , Fondul a admis actiunea asa cum a fost completata si precizata de catre Tribunalul Constanta.
[ link extern ]
Institutiile Statului din teritoriu, respectiv Primaria Constanta prin Primar Radu Mazare, Consiliul Local C-ta , Consiliul Judetean C-ta - au atacat acesta sentinta si decizia Tribunalului Constanta a fost consemnata pe data de 19.06.2012 ca :Admite recursul si modifica in tot sentinta civila recurata (cea data iar de fond - cea "reparata")
[ link extern ] *
Este posbil ca aceeasi instanta sa modifice in tot hotararea reparata de Fond , conform deciziei irevocabile date de Tribunal cu privire la „admisibilitate „?
Nu s-a tinut cont de ea ?Este posibil ? Sau este viciu de procedura ?
Se poate ca ultimul complet de judecata sa nu fi studiat dosarul complet si sa omita acea sentinta ?
Daca instantele din Romania decid ca NU se poate face repunerea in posesie , cu aceasta speta sunt sanse la CEDO ?

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara madalina_cata madalina_cata In cazul in care se pierde un dosar de revendicare in Romania si se vrea trimiterea dosarului la CEDO , exista posibilitatea de respingere a lui din cauza ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un certificat de mostenitor pentru un apartament ... Andrei Cornea Andrei Cornea Bună ziua, Am un certificat de mostenitor pentru un apartament în Buc. unde se face vorbire despre un Contract de împrumut încheiat cu SCMB-Bucxurești ... (vezi toată discuția)
De cand devine irevocabila o hotarara judecatoreasca? de cand devii proprietar al unui imobil retrocedat? nu cumva de la hotararea celei mai inalte instante? costinudrea costinudrea buna seara, am o problema cu statul roman- prin cei de la taxe si impozite. in 2009 familia mea a deschis o actiune judecatoreasca impotriva unei hotararia ... (vezi toată discuția)