avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta inchiriata de 1 luna si proprietara vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta inchiriata de 1 luna si proprietara vrea sa ma dea afara,pe motiv ca ea nu are unde sta

Buna, am o problema, destul de urgenta, daca cineva este pe forum si ma poate ajuta cu un sfat, este binevenit/a!
Pe 25 Iulie, in Constanta, am inchiriat o casa, prin o agentie, am platit chiria pe 3 luni plus comisionul agentiei. Am doar contractul facut prin agentie intrucat proprietara a plecat ,imediat ce a primit bani de pe chirie, in Bacau si nu a mers la organele fiscale pt. declararea contractului. Am platit 600 e si 50 e agentiei.3 luni plus garantie.
La o saptamana, de la semnarea contractului prin agentie, ma suna proprietara ca ea vrea sa se intoarca in Cta, ca nu mai are bani, sa ii trimit eu bani etc. Nu i-am trimis nici un ban, am si platit o factura de apa de a ei mai veche, ca ea a fugit fara sa o plateasca. Am descoperit si ca boilerul este stricat, de f mult timp, am investit cumparand altul, am schimbat podelele intrucat erau mancate de termite etc.
Azi ma suna si imi zice ca ea vine in Cta, sa ii fac eu loc ei, sa plec, ca ea nu are unde sta, ca o da iubitul din Moldova afara etc.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat ce pot face!! maine o astept la poarta, imi este si frica ca intra in casa si nu o mai pot scoate afara. Vecinii i-am cunoscut destul de bine in ultima luna, si am aflat ca a mai facut asa ceva si altor chiriasi, aia au varuit, amenajat gradina, baia.. apoi ea a venit si dat afara , pe acelasi motiv, ca a dat-o iubitul moldovean afara. Ceilalti chiriasi nu aveau nici un contract facut nici macar prin o agentie imobiliara.
Ce pot face eu in acest moment???
Va multumesc tuturor care acordati si un minut sa ma ajutati cu un sfat! stiu ca e week-end:(
Cel mai recent răspuns: monaro123 , utilizator 17:15, 28 August 2011
Daca detineti contract incheiat cu proprietarul,parcurgeti cu atentie conditiile prevazute pentru rezilierea acestuia
Pe ce perioada ati incheiat contractul?
Buna, Contractul este pe termen nelimitat, aveam de gand sa trecem iarna in aceasca casa, propriatara a fost de acord, se jura ca ea nu va mai calca in Cta, sa-i trimit banutii prin transfer bancar .In Contractul facut cu agentia, se precizeaza ca am achitat 3 luni adica 450 e plus 150 e garantie urmand ca in 25 oct. sa ii trimit urmatoarea chirie.
Despre reziliere ce scrie pe aceasta foaie, contract, scrie ca se poate face cu acordul ambelor parti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
monaro123, utilizator
Va confruntati cu o situatie delicata,intrucat nu detineti incheiat un contract de inchiriere care sa va asigure minimum de siguranta
Incercati sa ajungeti la o solutie amabila cu proprietara,respectiv a putea locui in perioada pentru care ati achitat suma convenita
In situatia in care nu ajungeti la solutionare amiabila,unica varianta pentru recuperare chirie+garantie ,este actiune in instanta de judecata
daca vine si incearca sa intre in imobil, sunati la 112 si chemati politia.
Sa respecte cintractul pt lunile in care ati platit , dupa care sa va notifice prin executor dum ca nu doreste sa mai prelungeasca contractul , moment de la care mai puteti ramane in imobil inca 30 de zile .
in aceste conditii proprietara acre dreptul sa ceara rezilierea contractului printr-o simpla notificare....
iar pentru nemultumirile legate de acest contract sa va indreptati cu actiune in pretentii si sa dati in judecata agentia cu care ati incheiat contractul (sau care a intermediat acest lucru)
E benefic sa va sfatuiti cu un avocat care sa nu va ceara prea mult avand in vedere valoarea litigiului in sine....
Cu stima,
Avocat Barbulescu Ion-Sebastian

Alte discuții în legătură

Un proprietar poate prelua in custodie marfurile chiriasului pentru recuperarea chiriei restante? minalex minalex Contractul de inchiriere a fost reziliat unilateral de catre CHIRIAS in feb 2009.Proprietarul si/a dat acordul scris de reziliere. In continuare,dupa ... (vezi toată discuția)
Proprietar cu chiriasi rai platnici dobondigabriela dobondigabriela Buna ziua! In octomrie 2010 am inchiriat un apartament pe baza unui contract de inchiriere cu martor. Din luna mai 2011 chiriasii nu mi-au achitat chiria si au ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)