avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Activitate vladuta

Activitate vladuta

Discuție pensie urmas
sotul a decedat fiind pensionar si avand si pensie de handicap de gradul 1,eu neavand nici un venit am dreptul la pensie de urmas?,si daca da ce acte sunt necesare,mentionez ca am 62 ani si3 luni.
Răspuns la discuția card sanatate
S-a adresat deja Casei de Asigurari de Sanatate Mehedinti,care a verificat existenta cardului ,acesta nefiind eliberat si a fost sfatuita sa mai astepte,persoana are nevoie de card plecand in strainatate,i sa eliberat doar o adeverinta valabila 3 luni pentru doctorul de familie.
Discuție card sanatate
Ce demersuri trebuie facute pentru obtinerea cardului de sanatate de o persoana pensionara careia nu ia fost eliberat si care a verificat deja existenta acestuia,el nefiind eliberat in sistem.Multumesc.
As dori sa stiu daca sotia poate beneficia de reducere cu cupoanele de calatorie ale sotului pensoinar.
Poate o fiica sa fie coasigurata mamei pensionara,fiica neavand venit?
Răspuns la discuția pensie urmas
februarie 1956
Discuție pensie urmas
In situatia cand sotul a decedat avand pensie de boala ,sotia are drept de pensie de urmas ?si daca are, la ce varsta?mentionez ca sotul nu avea vechime comleta de munca.
Discuție Optiune pensie
In situatia a doi soti pensionari,sotia avand 400lei pensie si sotul1000lei,as dori sa stiu daca in cazul decesului sotului sotia poate opta pentru pensia sotului sau primeste doar jumatate ca pensie de urmas fiind mai mare.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția recalculare pensie
multumesc pentru raspuns.Evorba de sot iesit la stagiu total de cotizare de 47 ani 11 luni si3 zile la varsta de 59 ani si 2 luni datorita categoriei de incadrare.Multumesc inca o data pentru raspuns.
Răspuns la discuția recalculare pensie
nr.total de puncte 50.03253,punctajul mediu anual 1.42950,pensia venind de la data de 06.11.2012.,acelasi nr. de punct..e fiind si acum