Ce documente trebuie sa cer din strainatate ( IRLANDA ) pentru a mi se inregistra in cartea de munca vechimea rezultata in urma a 4 ani lucrati acolo? Am lucrat cu contract de munca pe perioada determinata in perioada aprilie 2003 - februarie 2007,in baza unui permis de munca ,reinoit anual de catre angajatorul de acolo.
Care este institutia din Romania careia trebuie sa ma adresez pentru inregistrarea si recunoasterea vechimii realizate in urma muncii in IRLANDA ,aceasta tara fiind membra UE?
Va multumesc
Buna.M-am nascut in 20 sept. 1955 si lucrez ca educatoare de la 1 sept 1975,fara intrerupere. va rog sa-mi raspundeti daca ma pot pensiona anticipat,avand o vechime de 34 ani si 2 luni la 1 noiembrie 2009 iar motivele pentru care solicit pensia anticipata fiind deteriorarea starii de sanatate.daca DA,care sant conditiile,cand tre sa-mi depun dosarul,si care ar fi penalizarea.va multumesc
In cazul in care pana in septembrie 2010, obligata datorita starii deteriorate de sanatate sa depasesc nr de 90 zile de foaie de boala, si ca urmare sa intru in pensie de boala, am dreptul ca dupa 20 sept. 2011 sa solicit pensie anticipata? sau in august 2011, am sansa de a intra in pensie anticipata din pensie de boala, in cazul in care medicul ma considera vindecata?
In cazul reducerii varstei de pensionare conform prevederilor legii 19/2000, la ce se refera urmatoarele conditii, mai concret ? -lucrul in conditii deosebite
-lucrul in conditii speciale
Daca ma incadrez in aceste conditii deosebite, as avea sansa sa primesc pensie anticipata si inainte de septembrie 2010?
Buna.M-am nascut in 20 sept. 1955 si lucrez ca educatoare de la 1 sept 1975,fara intrerupere. va rog sa-mi raspundeti daca ma pot pensiona anticipat,avand o vechime de 34 ani si 2 luni la 1 noiembrie 2009 iar motivele pentru care solicit pensia anticipata fiind deteriorarea starii de sanatate.daca DA,care sant conditiile,cand tre sa-mi depun dosarul,si care ar fi penalizarea.va multumesc