Multumesc pentru raspuns.
Absolut, ceea ce se va si face, e stiut ca fara judecata nu se va face nimic, dar pana la acest pas, aveti idee ce am mai putea face - dpdv strangere dovezi, documentare etc?
Va rog sa ma indrumati catre ce pasi pot face pentru a reclama/da in judecata o socientate comerciale invecinata cu un bloc de apartamente, astfel incat sa adreseze toate sursele de zgomot care depasesc limitele impuse de lege.
Preambul: o fatada a unui bloc, aflata la 20m de sediul unui spatiu comercial major din Bucuresti, este complet impactata negativ de utilajele de aer conditional industrial ale acestui comerciant, si care sunt indreptate spre ferestrele apartamentelor.
Au fost facute sesizari ale proprietarilor apartamentelor impactate catre Agentia Nationala de Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu - Comisariatul General, Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Control - Serviciul Control Ecologie si Protectia Mediului, care au dispus si efectuat masuratori ale nivelului de zgomot si s-au constatat depasiri ale limitelor legale.
Societatea a fost amendata contraventional si s-a dispus sa se remedieze sursele generatoare de disconfort. Asta s-a intamplat in Mai-Iunie. Termenele au trecut, sursele de zgomot nu au fost eliminate/remediate, iar de curant au fost adaugate altele noi, care genereaza si mai mult zgomot, afectand si mai multi proprietari.
Mentionez ca inca nu este constituita asociatia de proprietari si nici nu va fi inca constituita pana cand nu se vor permite convocari fara limita de participanti.
Pe baza raspunsurilor primite de la institutiile abilitate in care se atesta faptul ca reclamatiile sunt intemeiate, si care dispun remedierea problemelor, fara ca societatea comerciala sa fi facut un demers a respecta indicatiile institutiilor, care sunt urmatorii pasi de parcurs pentru a putea sa dam in judecata societatea ca persoane fizice?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cristina
Ceilalti vecini sunt in aceeasi situatie ca si mine, dar cu cei cu care am reusit sa conversez, unul avea centrala, iar ceilalti ridica din umeri. Tocmai de aceea, din cauza indiferentei acestor oameni, doresc sa merg mai departe decat sa ma plang pe la coltul blocului. Am impresia ca s-au resemnat in aceasta situatie.
Referitor la celelalte intrebari ale dumneavoastra, apa curge murdarda CONSTANT, nu are momente din zi in care sa se comporte asa. Reparatii stradale, nu cred ca au fost, eu nu am vazut nimic (nici o strada sparta sau reparatii in subsol). De cand m-am mutat, apa calda este murdara.
Buna seara,
Intr-adevar, solutia cu CT este si din punctul meu de vedere una fiabila raportat la ce-mi ofera aceasta (pana acum un an am stat intr-un apartament cu CT si nu exista comparatie in ce priveste livrarea apei calde fata de ce am acum), numai ca momentan stau intr-o garsoniera si nu-mi doresc (si nici posibilitate nu am momentan) sa mai investesc deja in altceva. Mi se pare hilar totusi cum s-au putut strange bani ultra-rapid pt reabilitarea termica a blocului si in atati ani (precum spuneti si dumnenavoastra, problema de destul de veche), nu s-au strans niste fonduri pentru a schimba tevile ce intra in administratia de proprietari si bani pt "somarea", intr-un fel sau altul, a RADET-ului sa schimbe ce intra in adinistratia institutiei.
Sunt foarte hotarata sa merg in justitie cu toti cei care nu intreprind nici o actiune pentru remedierea situatiilor; mi se pare strigator la cer ca am apa similara cu una dintr-un lac de acumulare de dejectii! Si mai si platesc pentru ea.
Imi cer scuze anticipat daca subiectul a fost discutat, dar in urma cautarilor nu am regasit punctele pe care doresc sa vi le prezint si pentru care as dori sfaturi din partea dumneavoastra.
De mai bine de 1 an de cand m-am mutat in sectorul 6, pe Aleea Lunca Siretului, intr-un bloc cu 4 etaje (stau la ultimul etaj), am intampinat probleme cu livrarea apei calde in standardele normale, si anume: trebuie sa treaca cel putin 15-30 minute pana ca apa sa ajunga la temperatura la care poti face baie, numai ca atunci cand este calda este ruginie si plina de sedimente.
In aceste conditii este practic imposibil sa faci baie si din cauza apei am dezvoltat o boala de piele care din nefericire recidiveaza lunar. Impuritatile din apa adera la piele si efectiv iesi din baie mai murder decat intri, ceea ce este iesit din comun si scandalos.
Prin primavera anului trecut am facut o plangere catre OPC si RADET, iar unicul raspuns a fost din partea OPC-ului care a trimit un template in care imi specifica ca o sa incerce solutionarea problemei semnalate. Si de atunci tacere. Pe timp de vara starea apei calde s-a mai ameliorat crezand ca RADET-ul a facut ceva in sensul acesta. Am uitat sa mentionez ca administratorul a justificat timpul indelungat de curgere al apei pana la incalzire este datorat lipsei coloanei de recirculare, iar legat de problema calitatii apei, cum ca ar trebui schimbate toate tevile.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cum pot afla daca coloanele de recirculare au fost dezafectate legal si ce demersuri trebuie sa fac pentru a le trage din nou?
2. Catre cine va trebui sa fac plangeri pentru a remedia problema legata de calitatea apei?
3. Daca nici de data asta nu se va rezolva am de gand sa dau in judecata asociatia de proprietari si RADET-ul, pentru neimplicare in solutionarea reclamatiilor si livrarea serviciilor si produselor sub standardelor normale. As dori o indrumare catre ce institurii ar trebui sa ma indrept si care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.
Va multumesc pentru atentie si astept cu interes ideile si sfaturile dumneavoastra.
O zi buna in continuare
Va multumesc pentru sustinere !
Tact am avut si in momentul in care m-a facut mincinoasa si nesimtita in fata, ca sa nu mai vorbesc de amenintari.
Ma deranjeaza insa extrem de mult ca mi se imputa o fapta care nu am comis-o si ca ma simt urmarita. Ceea ce e grav din punctul meu de vedere.
Voi demara plangerile pentru hartuire si amenintari, plus ca am uitat sa mentionez in mesajul anterior, pe lovitura mea veche, erau puncte de vopsea sarita unde se vedea grundul, iar azi dimineata am observat ca a scrijelit vopseaua pentru a parea ca si lovita de o masina. Deci si distrugere de bunuri.
Pacat ca exista astfel de oameni care nu isi pot depasi statutul de animale umane si au un caracter de cea mai joasa speta.
va multumesc si va doresc o zi buna in continuare.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi sau eventuale indrumari pentru situatia mea. Iata intamplarea:
Acum doua saptamani venind acasa am parcat pe trotuarul din fata blocului, unde nu exista locuri cu plata. Trebuie sa mentionez ca sunt destul de limitate aceste locuri, stiti si dumneavoastra cum este in Bucuresti. Cert este ca am parcat nu la scara mea, ci la urmatoarea, in dreptul ghenei de gunoi. In secunda in care am iesit din masina, am fost interpelati de un ins care ne-a replicat foarte taios si nepoliticos "sa ne uschim" de pe locul lui de parcare. Am facut uz de bunul simt si am raspuns ca acel loc nu este unul cu plata, deci nu dorim sa ne supunem "vointei dansului". In acel moment am primit amenintari "ca vom vedea noi daca nu facem ca el". I n acest timp, mama individului striga de la balcon ca suntem niste nesimtiti si ca se miscam harbul de pe locul ei platit. Am ignorat injuriile pentru a nu genera in alte neplaceri si am urcat in apartament. Dimineata am gasit un sac de gunoi pe masina. Am considerat ca in asta a constat amentintarea individului si ne-am vazut de treaba, nemaiparcand in acel loc pentru ca noi in genere foloseam alt loc"la liber".
Problema pentru care va cer sfaturi acum s-a concretizat aseara, cand mama individului s-a prezentat aseara la ora 8 la noi la usa, acuzandu-ne ca i-am lovit masina. Pe aripa stanga a masinii noastre exista o lovitura facuta acum aproximativ 1,5 ani, cand am lovit aripa spate a masinii unei prietene. Avand in vedere faptul ca ne cunosteam si avem relatii de amicitie destul de stranse, am convenit cu respectiva sa nu mergem la politie pt constatare. Ceea ce ma poate pune pe mine in imposibilitatea dovedirii naturii loviturii. Insa, anul acesta masina a fost accidentata in parcare de un scuterist, iar pt aceasta dauna am apelat ca Casco. La Casco am primit o nota de constatare in care sunt trecute toate zgarieturile sau loviturile prezente pe autovehiculul ce intra in service. Din acest punct de vedere eu ma consider "acoperita" pentru declararea nevinovatiei.
Insa, sunt ferm convinsa ca natura plangerii doamnei este de natura vindicativa, aceasta invocand lovitura mea de pe aripa pt a-si repara un far spart prin nu stiu si nici nu ma intereseaza ce metoda. Cert este ca a declarat ca "m-a vazut cand am coborat din masina atunci cand i-am lovit masina" ceea ce este complet fals, deoarece eu nu am mai condus de mai mult de 2 luni, masina conducand-o sotul.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg pt a-mi arata nevinovatia si ce anume trebuie sa fac pentru a depune eu plangere constra respectivilor, care m-au amenintat iar aseara "ca vad eu ce o sa patesc daca nu rezolvam" si ca ma urmareste in fiecare zi pe unde parchez samd.
Nu vreau sa ma las calcata in picioare de niste scandalagii si sa mi se puna in carca niste fapte pe care nu le-am faptuit.
va multumesc anticipat si astept raspunsurile/sfaturile dumneavoastra.