avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calitatea apei calde - probleme majore
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calitatea apei calde - probleme majore

Buna ziua,

Imi cer scuze anticipat daca subiectul a fost discutat, dar in urma cautarilor nu am regasit punctele pe care doresc sa vi le prezint si pentru care as dori sfaturi din partea dumneavoastra.
De mai bine de 1 an de cand m-am mutat in sectorul 6, pe Aleea Lunca Siretului, intr-un bloc cu 4 etaje (stau la ultimul etaj), am intampinat probleme cu livrarea apei calde in standardele normale, si anume: trebuie sa treaca cel putin 15-30 minute pana ca apa sa ajunga la temperatura la care poti face baie, numai ca atunci cand este calda este ruginie si plina de sedimente.
In aceste conditii este practic imposibil sa faci baie si din cauza apei am dezvoltat o boala de piele care din nefericire recidiveaza lunar. Impuritatile din apa adera la piele si efectiv iesi din baie mai murder decat intri, ceea ce este iesit din comun si scandalos.
Prin primavera anului trecut am facut o plangere catre OPC si RADET, iar unicul raspuns a fost din partea OPC-ului care a trimit un template in care imi specifica ca o sa incerce solutionarea problemei semnalate. Si de atunci tacere. Pe timp de vara starea apei calde s-a mai ameliorat crezand ca RADET-ul a facut ceva in sensul acesta. Am uitat sa mentionez ca administratorul a justificat timpul indelungat de curgere al apei pana la incalzire este datorat lipsei coloanei de recirculare, iar legat de problema calitatii apei, cum ca ar trebui schimbate toate tevile.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cum pot afla daca coloanele de recirculare au fost dezafectate legal si ce demersuri trebuie sa fac pentru a le trage din nou?
2. Catre cine va trebui sa fac plangeri pentru a remedia problema legata de calitatea apei?
3. Daca nici de data asta nu se va rezolva am de gand sa dau in judecata asociatia de proprietari si RADET-ul, pentru neimplicare in solutionarea reclamatiilor si livrarea serviciilor si produselor sub standardelor normale. As dori o indrumare catre ce institurii ar trebui sa ma indrept si care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.

Va multumesc pentru atentie si astept cu interes ideile si sfaturile dumneavoastra.
O zi buna in continuare
Cel mai recent răspuns: karolai , utilizator 12:30, 10 Martie 2010
cu totul intimplator stau in zona cu dvs (chiar pe aceeasi strada), dar am scapat de aceasta problema acum aproape 9 ani cind mi-am montat CT de apartament, in mare parte din aceleasi considerente. si cunosc aceste probleme mai ales ca am lucrat 5 ani la radet, sectia drumul taberei.
1. la citiva ani dupa evenimentele din '89 au inceput sa refaca legaturile tevilor de recirculare dezafectate la toate blocurile, dar putine au fost tevile inlocuite, ele avind deja de atunci probleme cu depunerile de "piatra". insa tevile de recirculare au fost "legate" imediat dupa vanele de racordare ale blocurilor. in cazul in cae nu exista consum de apa calda (mai ales pe timp de noapte), apa de la etajul 4 pina la punctul de racordare a tevii de recirculare se raceste, toata apa "calda" este platita de cei care au curajul sa foloseasca primii aceasta "utilitate", in situatia in care exista contoare. daca nu exista contorizare individuala in bloc, scapati mai ieftin, ca pierderea se imparte la toti.. iar daca se intimpla sa mai stati si in partea opusa fata de intrarea in bloc a tevilor de apa calda si caldura, consumul este mult mai mare
2. indiferent de cite reclamatii ati face, mare lucru nu se va rezolva prea curind. pentru ca in zona nu prea au fost schimbate vechile tevi ramase inca de la darea in folosinta a blocului, si nici nu se intrevede a incepe prea curind acest demers, asa cum a facut distrigaz-ul inainte de privatizare, cu reteaua din cartier (este retea noua, din teava pehd)
3. cred ca asociatia o dati degeaba in judecata, ea avind aceleasi raspunsuri la reclamatii precum ati avut si dvs. radet-ul apartine de primarii, dar nici acolo nu cred ca veti face mare lucru. puteti totusi sa incercati.
multa bafta !
Deoarece solutia cu CT este buna, eu gasesc de cuviinta si sfatuiec pe toti acei care ma intreaba in legatura cu aceasta problema, sa-si procure un boyler de o capacitate care sa-i satisfaca nevoile familiei sale. In acest fel renuntati la serviciile RADET pe apa calda si veti fi f. multumit.
Desi eu am CT inca din 2001( acum CT sunt mult mai moderne), intentionez f. serios sa-mi procur un asemenea boyler cu volumul de cel putin 50 l.
Ar fi fost elegant daca centrala mea ar fi fost dotata cu un mic boyler in tampon, cel putin pentru partea de bucatarie, pentru ca cel putin in perioada de iarna centrala mea nu are un randament prea bun...
Buna seara,
Intr-adevar, solutia cu CT este si din punctul meu de vedere una fiabila raportat la ce-mi ofera aceasta (pana acum un an am stat intr-un apartament cu CT si nu exista comparatie in ce priveste livrarea apei calde fata de ce am acum), numai ca momentan stau intr-o garsoniera si nu-mi doresc (si nici posibilitate nu am momentan) sa mai investesc deja in altceva. Mi se pare hilar totusi cum s-au putut strange bani ultra-rapid pt reabilitarea termica a blocului si in atati ani (precum spuneti si dumnenavoastra, problema de destul de veche), nu s-au strans niste fonduri pentru a schimba tevile ce intra in administratia de proprietari si bani pt "somarea", intr-un fel sau altul, a RADET-ului sa schimbe ce intra in adinistratia institutiei.
Sunt foarte hotarata sa merg in justitie cu toti cei care nu intreprind nici o actiune pentru remedierea situatiilor; mi se pare strigator la cer ca am apa similara cu una dintr-un lac de acumulare de dejectii! Si mai si platesc pentru ea.
Ceilalti vecini ai Dv. ce spun? Lor le convine situatia aceasta?
Apa murdara este tot timpul, chiar si daca o lasati mai mult sa curga?
Asemenea apa vine, deobicei, cand se fac reparatii la reteaua stradala si se opreste foarte des apa calda. Dupa ce se termina aceste lucrari, apa vine...curata, nu potabila, dar curata.
De cand v-ati mutat in aceasta garsoniera...e aceeasi situatie sau e una de moment?
Buna dimineata,

Ceilalti vecini sunt in aceeasi situatie ca si mine, dar cu cei cu care am reusit sa conversez, unul avea centrala, iar ceilalti ridica din umeri. Tocmai de aceea, din cauza indiferentei acestor oameni, doresc sa merg mai departe decat sa ma plang pe la coltul blocului. Am impresia ca s-au resemnat in aceasta situatie.
Referitor la celelalte intrebari ale dumneavoastra, apa curge murdarda CONSTANT, nu are momente din zi in care sa se comporte asa. Reparatii stradale, nu cred ca au fost, eu nu am vazut nimic (nici o strada sparta sau reparatii in subsol). De cand m-am mutat, apa calda este murdara.

Alte discuții în legătură

Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)
Probleme apa calda ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, vroiam sa intreb daca exista vreo posibilitatea sa reclam altundeva (si sa se rezolve cumva) decat la administratorul de bloc faptul ca apa ... (vezi toată discuția)