Imi cer scuze anticipat daca subiectul a fost discutat, dar in urma cautarilor nu am regasit punctele pe care doresc sa vi le prezint si pentru care as dori sfaturi din partea dumneavoastra.
De mai bine de 1 an de cand m-am mutat in sectorul 6, pe Aleea Lunca Siretului, intr-un bloc cu 4 etaje (stau la ultimul etaj), am intampinat probleme cu livrarea apei calde in standardele normale, si anume: trebuie sa treaca cel putin 15-30 minute pana ca apa sa ajunga la temperatura la care poti face baie, numai ca atunci cand este calda este ruginie si plina de sedimente.
In aceste conditii este practic imposibil sa faci baie si din cauza apei am dezvoltat o boala de piele care din nefericire recidiveaza lunar. Impuritatile din apa adera la piele si efectiv iesi din baie mai murder decat intri, ceea ce este iesit din comun si scandalos.
Prin primavera anului trecut am facut o plangere catre OPC si RADET, iar unicul raspuns a fost din partea OPC-ului care a trimit un template in care imi specifica ca o sa incerce solutionarea problemei semnalate. Si de atunci tacere. Pe timp de vara starea apei calde s-a mai ameliorat crezand ca RADET-ul a facut ceva in sensul acesta. Am uitat sa mentionez ca administratorul a justificat timpul indelungat de curgere al apei pana la incalzire este datorat lipsei coloanei de recirculare, iar legat de problema calitatii apei, cum ca ar trebui schimbate toate tevile.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cum pot afla daca coloanele de recirculare au fost dezafectate legal si ce demersuri trebuie sa fac pentru a le trage din nou?
2. Catre cine va trebui sa fac plangeri pentru a remedia problema legata de calitatea apei?
3. Daca nici de data asta nu se va rezolva am de gand sa dau in judecata asociatia de proprietari si RADET-ul, pentru neimplicare in solutionarea reclamatiilor si livrarea serviciilor si produselor sub standardelor normale. As dori o indrumare catre ce institurii ar trebui sa ma indrept si care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.
Va multumesc pentru atentie si astept cu interes ideile si sfaturile dumneavoastra.
O zi buna in continuare
In cazul acesta interesati-va unde este punctul termic de care apartineti si sectia RADET (birourile) unde puteti pune intrebari si probabil primi si raspunsuri de la sursa, direct.
In mod normal asociatia Dv. de proprietari ar fi trebuit sa va raspunda. Administratorul, presedintele asociatiei..... si ei sa fi facut sesizari repetate la RADET pana cand cineva de-acolo rezolva problema.
..........................
Am avut si eu o situatie asemanatoare, dar care nu a durat decat perioade de cate 2-3 zile, anul trecut cand a fost anul avariilor pe reteaua stradala, atat era de des oprita apa calda si caldura, pentru ca se faceau interventii stradale pe care noi nu le vedeam neaparat. Le aflam de pe site-ul RADET sau dand telefon la un mester de la RADET cu care ma imprietenisem...si el imi furniza asemenea informatii. Sigur, era o informare cu totul personala pe care nu toata lumea o poate avea, dar un telefon la sectia RADET de care apartineti cred ca macar va va lamuri. Incercati, totusi!
Cu aceeasi problema ma confrunt si eu pe strada Bostanilor. Apa calda este ruginie in mod constant de un an si jumatate. Au fost momente in care atunci cand a curs cat de cat curata, a venit un val de vreo 10-15 minute de curs apa calda de culoarea cafelei. Am facut poze si am filmat... dar cu o simpla sesizare la radet nu am rezolvat nimic. Caldura este cat sa fie dezamortite caloriferele si nimic mai mult.
Apa calda ultimul etaj
_adi_
As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)