avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acuzatie accident pe care nu l-am produs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acuzatie accident pe care nu l-am produs

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi sau eventuale indrumari pentru situatia mea. Iata intamplarea:

Acum doua saptamani venind acasa am parcat pe trotuarul din fata blocului, unde nu exista locuri cu plata. Trebuie sa mentionez ca sunt destul de limitate aceste locuri, stiti si dumneavoastra cum este in Bucuresti. Cert este ca am parcat nu la scara mea, ci la urmatoarea, in dreptul ghenei de gunoi. In secunda in care am iesit din masina, am fost interpelati de un ins care ne-a replicat foarte taios si nepoliticos "sa ne uschim" de pe locul lui de parcare. Am facut uz de bunul simt si am raspuns ca acel loc nu este unul cu plata, deci nu dorim sa ne supunem "vointei dansului". In acel moment am primit amenintari "ca vom vedea noi daca nu facem ca el". I n acest timp, mama individului striga de la balcon ca suntem niste nesimtiti si ca se miscam harbul de pe locul ei platit. Am ignorat injuriile pentru a nu genera in alte neplaceri si am urcat in apartament. Dimineata am gasit un sac de gunoi pe masina. Am considerat ca in asta a constat amentintarea individului si ne-am vazut de treaba, nemaiparcand in acel loc pentru ca noi in genere foloseam alt loc"la liber".

Problema pentru care va cer sfaturi acum s-a concretizat aseara, cand mama individului s-a prezentat aseara la ora 8 la noi la usa, acuzandu-ne ca i-am lovit masina. Pe aripa stanga a masinii noastre exista o lovitura facuta acum aproximativ 1,5 ani, cand am lovit aripa spate a masinii unei prietene. Avand in vedere faptul ca ne cunosteam si avem relatii de amicitie destul de stranse, am convenit cu respectiva sa nu mergem la politie pt constatare. Ceea ce ma poate pune pe mine in imposibilitatea dovedirii naturii loviturii. Insa, anul acesta masina a fost accidentata in parcare de un scuterist, iar pt aceasta dauna am apelat ca Casco. La Casco am primit o nota de constatare in care sunt trecute toate zgarieturile sau loviturile prezente pe autovehiculul ce intra in service. Din acest punct de vedere eu ma consider "acoperita" pentru declararea nevinovatiei.
Insa, sunt ferm convinsa ca natura plangerii doamnei este de natura vindicativa, aceasta invocand lovitura mea de pe aripa pt a-si repara un far spart prin nu stiu si nici nu ma intereseaza ce metoda. Cert este ca a declarat ca "m-a vazut cand am coborat din masina atunci cand i-am lovit masina" ceea ce este complet fals, deoarece eu nu am mai condus de mai mult de 2 luni, masina conducand-o sotul.

Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg pt a-mi arata nevinovatia si ce anume trebuie sa fac pentru a depune eu plangere constra respectivilor, care m-au amenintat iar aseara "ca vad eu ce o sa patesc daca nu rezolvam" si ca ma urmareste in fiecare zi pe unde parchez samd.
Nu vreau sa ma las calcata in picioare de niste scandalagii si sa mi se puna in carca niste fapte pe care nu le-am faptuit.

va multumesc anticipat si astept raspunsurile/sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: helloween , utilizator 13:36, 23 Noiembrie 2009
Nu Dvs trebuie sa demonstrati nevinovatia, ci acuzatorul trebuie sa va dovedeasca vinovatia. In aparare aveti destule probe, nu trebuie sa va agitati decat cu rabdare si tact.

Succes!
Va multumesc pentru sustinere !
Tact am avut si in momentul in care m-a facut mincinoasa si nesimtita in fata, ca sa nu mai vorbesc de amenintari.
Ma deranjeaza insa extrem de mult ca mi se imputa o fapta care nu am comis-o si ca ma simt urmarita. Ceea ce e grav din punctul meu de vedere.
Voi demara plangerile pentru hartuire si amenintari, plus ca am uitat sa mentionez in mesajul anterior, pe lovitura mea veche, erau puncte de vopsea sarita unde se vedea grundul, iar azi dimineata am observat ca a scrijelit vopseaua pentru a parea ca si lovita de o masina. Deci si distrugere de bunuri.
Pacat ca exista astfel de oameni care nu isi pot depasi statutul de animale umane si au un caracter de cea mai joasa speta.

va multumesc si va doresc o zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autotursim parcat pe trotuar lovit de un scuterist. alyana alyana Bun gasit, Autoturismul meu (nou...), parcat pe trotuat in fata blocului, a fost lovit de un scuterist mort de beat (1,12 alcoolemie), producand avarii ... (vezi toată discuția)
Rca-culpa comuna? dodo2009 dodo2009 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca firma de asigurari procedeaza corect si ce pot sa fac eu sa ma apar. Iata situatia: pe 29.12.2010 eram parcat jumatate ... (vezi toată discuția)
Citatie politia rutiera - declarare accident andrei28 andrei28 Buna ziua, Am primit citatie ca am fost implicata intr-un accident (tamponare) acum o saptamana (cu specificarea adresei si a orei cand s-a ... (vezi toată discuția)