Imi cer scuze ca revin aveti idee se calculeaza o anumita suma contributie CAS pe luna calendaristica nelucrata? La ce se raporteaza ? La salariul minim pe economie cumva? Dupa calculul meu ar fi cam 26 luni nelucrate in 5 ani.
Va cer o lamurire privind calitatea de coasigurat al fiului meu de 27 ani .
1. date din cartea lui de munca pentru care s-a virat cas fiind angajat cu carte de munca:
a lucrat in perioada 26.05.2006 - 01. 09. 2006
07.06.2007 - 01.09.2008
10.11. 2009 - 10.02.2009
03.08.2009 - 01.12.2009
2. daca am facut deja declaratie notariala sotul meu luandu-l pe asigurarea de sanatate a lui ce suma as trebui sa platesc pentru perioada neasigurata din perioada anterioara de 5 ani (asa am inteles ca se socoteste) deoarece fiul meu are probleme de sanatate si am dori sa poata beneficia de servicii medicale in calitate de coasigurat. Mentionam ca sotul este bugetar cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
3. de la casa de asigurari ni s-a spus ca ar fi o suma destul de mare la momentul cand am facut intrebarea nu aveam in fata cartea de munca a fiului.
As dori sa stiu in ce conditii pot beneficia de somaj . Situatia mea este urmatoarea: sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata ca inspector de asigurari la o firma autorizata dar angajatorul ma sicaneaza in ultima vreme pentru a ma face sa-mi dau singur demisia. Eu nu voi face acest lucru asteptand sa fiu concediat. Cu ce articol sau litera de lege pot fi concediat astfel sa pot beneficia de somaj in conditiile in care actualmente respect regula de contributie de 12 luni din ultimii 2 ani lucrati? Parerea mea cred este ca nu trebuie sa semnez concedierea astfel ar fi de acordul ambelor parti si consider ca nu mai beneficiez de somaj. Va rog sa-mi spuneti cum sa iau atitudine astfel sa fie in avantajul meu. Angajatorul este hotarat sa ma dea afara. Exista in lege vreun articol la care ar p[utea face referire angajatorul in concedierea mea dar sa ii dea dreptate lui si nu mie ? La ce trebuie sa ma astept? Va multumesc si daca este nevoie vin cu lamuriri ulterioare.