avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate ralooka

Activitate ralooka

Buna ziua,
Sotul a plecat de acasa in urma cu 6 luni, iar acum doreste sa intenteze divort la notar. Scopul sau este sa avem custodie comuna asupra minorilor (avem 2 copii), iar aceasta custodie sa fie de 50%-50%. Prin asta el intelege sa ia copii cand doreste, mai intai la sfarsit de saptamana, apoi si in timpul saptamanii, in functie de cum va avea timp. Mie nu mi se pare corect, ci de-a dreptul haotic, acesti copii nu vor sti unde le e casa, ce se va intampla de azi pe maine.
De asemenea, nu vrea sa treaca o pensie alimentara in actele de divort, deoarece spune ca ii e teama ca eu il voi executa silit ori de cate ori voi avea chef, in cazul in care nu va plati pensia.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
- are dreptul legal sa tina copii 50% din timp, tinand cont ca asta va interfera cu programul lor de la scoala si cu activitatile pe care si le propun pentru timpul liber;
- exista vreo posibilitate sa il oblig sa le plateasca pensia alimentara? El considera ca daca ii va tine 50% din timp se va achita de nevoile lor "in natura".

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament nou, dar procesul de divort nu este inca finalizat. Sotul a parasit domiciliul de mai mult de 6 luni. Inca avem discutii legate de pensia alimentara a celor 2 copii, si de aceea nu s-au incheiat inca procedurile legate de divort.
As vrea sa stiu daca, in cazul in care cumpar un apartament nou in care sa locuiesc cu copii, sotul are drepturi asupra acestei proprietati. As mai dori sa stiu daca la semnare contractului de vanzare-cumparare va trebui sa participe si el (sa semneze).
Multumesc
Multumesc mult!
Buna ziua,

In cazul unui divort, daca unul dintre soti doreste sa ramana in apartamentul neachitat inca integral la banca, cum anume se face partajul pentru acest bun?
Buna ziua, sotul meu insista sa divortam. La sugestia lui, o sa iau un apartament cu chirie, unde ma voi muta impreuna cu cei 2 copii ai nostri, minori.
Va rog sa imi spuneti daca mutarea de acasa (cu copiii) poate afecta in vreun fel procesul: custodia, partajul.
Multumesc anticipat.
Noi nu mai suntem "abuzivi", ca am mutat usa la locul ei original.
Dar nu vreau sa ii dau satisfactie, sa puna el usa unde vrea el.

Se ocupa asociatia sau primaria de treaba asta?
Cand am cumparat apartamentul, usa era instalata cu un metru jumatate mai in fata, in holul blocului. Vecinul a tot facut scandal pe tma asta, deorece el ar fi vrut sa isi mute usa lui.

Intre timp s-a constituit asociatia de proprietari, iar noi am discutat cu presedintele asociatiei sa inlocuim usa respectiva cu una mai buna. Vecinl ne-a amenintat ca merge la primarie si la politie daca punem usa respectiva.

Noi am mutat usa la locul ei intre timp...

Acum vecinul doreste sa isi izoleze peretele pe dinafara, sa isi mute usa de itrare in apartament pe alt perete si a si ocupat abuziv o "camara" undeva la intrare in bloc.
Nu doresc sa ii platesc cu acceasi moneda, dar va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa faca treaba asta si cum anume poate fi impiedicat.

Nu imi convine sa faca "legea" in bloc, m-am saturat de amenintari!