Buna ziua,
Sotul a plecat de acasa in urma cu 6 luni, iar acum doreste sa intenteze divort la notar. Scopul sau este sa avem custodie comuna asupra minorilor (avem 2 copii), iar aceasta custodie sa fie de 50%-50%. Prin asta el intelege sa ia copii cand doreste, mai intai la sfarsit de saptamana, apoi si in timpul saptamanii, in functie de cum va avea timp. Mie nu mi se pare corect, ci de-a dreptul haotic, acesti copii nu vor sti unde le e casa, ce se va intampla de azi pe maine.
De asemenea, nu vrea sa treaca o pensie alimentara in actele de divort, deoarece spune ca ii e teama ca eu il voi executa silit ori de cate ori voi avea chef, in cazul in care nu va plati pensia.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
- are dreptul legal sa tina copii 50% din timp, tinand cont ca asta va interfera cu programul lor de la scoala si cu activitatile pe care si le propun pentru timpul liber;
- exista vreo posibilitate sa il oblig sa le plateasca pensia alimentara? El considera ca daca ii va tine 50% din timp se va achita de nevoile lor "in natura".
Din ce povestiti, cred ca divortul la notar nu se prea potriveste pentru d-voastra, cred ca trebui sa faceti divortul in instanta pentru ca acolo veti primi o hotarare clara. Instanta va stabili unde este domiciliul copiilor si cine va plati pensie si in ce suma.
Daca nu treceti in actul de la notar nici o suma ca pensie de intretinere nu-l veti putea executa. Insa, daca faceti divortul in instanta, acolo scrie clar pensia si cand nu plateste va adresati executorului.
Sotul pare ca vrea sa-si aranjeze putin lucrurile prin divortul la notar.