avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; incredintare copii; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; incredintare copii; partaj

am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu copiii si apartamentul care este in luat in rate?.conteaza venitul meu pentru custodia copiilor.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: PETRU VAIDA , Mediator 18:36, 6 Martie 2012
Daca doriti sa divortati copiii , se va stabili locuinta minoriulor la dvs avand in vedere varsta lor frageda .Partajul este o actiune ce se formueaza in general dupa divort si se vor partaja bunurile si datoriile comune.Este important si venitul dar nu este un criteriu de incredintare.
~ Conținut șters la cerere ~
Va conta asta la partaj sau pensie alimentara?
conform noului cod civil, puteti cere inclusiv despagubiri daca se constata vina exclusiva a sotului
Infidelitatea sotului va fi un motiv puternic pentru desfacerea casatoriei din vina exclusiva a acestuia si stabilirea domiciliului minorilor.
Totusi, autoritatea parinteasca se va exercita, ca regula, de catre ambii parinti. Este destul de dificil sa obtineti incuviintarea instantei de a exercita singura autoritatea parinteasca.

La partaj, pentru atribuirea locuintei principalul criteriu il reprezinta interesul superior al copiilor.

Pensia de intretinere se stabileste functie de veniturile nete ale paratului si de nevoile minorilor.

Alte discuții în legătură

Divort crysstyna_84 crysstyna_84 buna ziua am si eu mai multe intrebari in legatura cu un divort: in primul rand avem un copil minor de 9 ani si o casa pe teren concesionat cumparata cu ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord kendoo kendoo Buna ziua, va rog sa imi spuneti de exista o procedura de divort de comun acord. Eu si sotia mea am convenit sa facem acest pas, deoarece nu ne mai ... (vezi toată discuția)