avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; incredintare copii; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; incredintare copii; partaj

am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu copiii si apartamentul care este in luat in rate?.conteaza venitul meu pentru custodia copiilor.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: PETRU VAIDA , Mediator 18:36, 6 Martie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
valerica1 a scris:

Va conta asta la partaj sau pensie alimentara?


Infidelitatea nu conteaza nici la partaj si nici la pensia de intretinere.
Pensia de intretinere se stabileste in functie de veniturile sotului.

Referitor la partaj situatia va fi foarte incurcata...daca doriti mai mult de 50%...

Daca veti merge pe 50% fiecare si sotul va primi jumatate din valoarea apartamentului situatia se va simplifica.
Oricum, se pare ca ati contribuit in proportie de 50% fiecare.
Va trebui insa sa ii dati banii rapid ca sa nu va execute silit si sa fie vandut apartamentul la licitatie publica.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Solutia cea mai buna in situatia dumneavoastra este sa incercati incheierea unui acord de mediere, prin intermediul unui mediator. Acordul de mediere , care va cuprinde clauze referitoare la custodia copilului, planul parental prevazut de noul cod civil, modul de partajare a bunurilor comune, etc, va fi depus la instanta de tutela competenta pentru incredintare. In acest mod veti beneficia de scutirea platii taxei de timbru judiciar(3% din valoarea bunurilor partajate) si evitati situatiile jenante de "spalare a rufelor " in public.
In situatia incheierii acordului de mediere instanta ia act de intelegerea dumneavoastra, fara a putea impune o alta solutie.Cred ca e cea mai eleganta si rapida metoda prin care puteti divorta.
Ceva nu este clar: sotul este de acord cu divortul daca aveti dovezi( B-)???) in caz contrar nu este de acord??
Cred ca este bine sa apelati la un mediator si problemele se vor clarifica !!!
Inainte de a porni pe drumul divortului va sfatuiesc sa meditati foarte bine la toate problemele care le implica acest act.De cele mai multe ori decizia de divorta este cea mai importanta decizie pe care o persoana este nevoit sa o ia pe parcursul vietii.De aceea inainte de a face primul pas adica de a lua o decizie definitiva ganditi-va la tot ce va urma in timpul si dupa pronuntarea divortului.Atat cu d-voastra cat si cu copiii.Puteti ,,castiga'' custodia comuna si cam atat.In rest va pierdeti sotul,o parte din bunurile mobile si imobile, plusul de venituri aduse de sot.Copiii vor avea o suma lunara stabilita de instanta.Daca va hotarati totusi la pasul divortului va sfatuiesc sa treceti peste toate ,,impulsurile emotionale'' absolut firesti in astfel de situatii si sa va ,,menajati'' sanatatea,timpul si banii apeland la serviciile unui mediator.Chiar daca ati divorta din culpa exclusiva a sotului ( care e destul de greu de probat ,mai ales ca in general se stie ca adevarul este undeva pe la mijloc) nu cred ca merita efortul in cazul d-voastra.Un divort civilizat prin acord de mediere in care sa aveti inscrise mai ales problemele legate de cresterea si educarea copiilor v-ar avantaja pe toti cei implicati.Retineti ca informarea despre mediere este gratuita conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crysstyna_84 crysstyna_84 buna ziua am si eu mai multe intrebari in legatura cu un divort: in primul rand avem un copil minor de 9 ani si o casa pe teren concesionat cumparata cu ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord kendoo kendoo Buna ziua, va rog sa imi spuneti de exista o procedura de divort de comun acord. Eu si sotia mea am convenit sa facem acest pas, deoarece nu ne mai ... (vezi toată discuția)