avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori

Buna, am o intrebare.
Sunt despartita in fapt de sotul meu de 8 luni si doresc sa divortez. Precizez ca avem doi copii minori (doua fete) de 4 respectiv 1 an.
Din octombrie 2013 eu stau cu altcineva, dar pe sot l-am adus in casa, a vazut cu cine stau si in ce conditii stau fetele. De atunci eu il tot rog sa mergem la notar sa rezolvam cu divortul amiabil, ma amanat de fiecare data din diverse motive. Precizez si ca in aceste 7 luni el nu s-a implicat in cheltuielile fetelor si nici nu a dat dovada de mare interes neaducandu-le nimic nici de craciun, anul nou, de ziua celei mici sau acum de Pasti si nu planuieste sa aduca ceva de ziua celei mari, pentru ca el de fiecare data se plange ca nu are bani, in special de cea mica nici nu ii pasa, nu o cunoaste si nu e interesat sa o cunoasca. Eu am notate absolut toatea cheltuielile realizate cu fetele in aceste luni.

Acum nu mai doreste la notar pentru ca eu nu sunt de acord cu ceea ce el cere.
Vrea la tribunal. El spune ca nu doreste sa plateasca pensie de intretinere mai mult de 400 de ron si vrea sa primeasca 2 weekenduri in fiecare luna, 2 ore in fiecare saptamana, plus jumatate din fiecare vacanta. Lucreaza in constructii si castiga aprox. 3000 pe luna dar are declarat doar 540 in contract.
Eu doresc sa plateasca o pensie de intretinere reala, corecta si in concordanta cu nevoile fetelor. Domiciliul e de acord ca sa se stabileasca la mine iar custodia sa fie comuna.
As dori sa stiu cam ce ar putea pronunta instanta intr-un asemenea caz. Ar putea sa dea curs tuturor cerintelor lui (care mie mi se par absurde)? Si ce program de vizita ar putea instanta sa ii stabileasca?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
AntoanetaMaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:08, 20 Aprilie 2014
Daca nu vrea la notar il chemati la mediator si apoi la instanta.
Va trebui sa aveti o cerere de chemare in judecata scrisa pentru instanta.
Mai intai mergeti la mediator.
Nu poate sa scape de pensia alimentara.
Daca nu ii puteti dovedi veniturile, va plati pensie raportat la salariul minim pe economie, maxim 1/3 din acesta.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, locuinta copiilor va fi la dvs, iar programul de vizita e in limite normale, putea cere si obtine mai mult.
Ceea ce solicita tatal este in limite normale dar pt un tata normal si adevarat pt copii lui.

Veti solicita prin intampinare limitarea programului sau stabilirea unuia gradual avand in vedere varsta celei mici, lipsa relatiilor cu aceasta si nepriceperea lui de a ingriji de ele.
Cel mai probabil nu va obtine programul indicat de dvs, dar va avea dreptul sa isi vada copii.

In plus, pensia o va plati la veniturile pe care le puteti dovedi. Ceea ce nu va impiedica ca de comun acord sa stabiliti o suma.
ca sa divortati prin instanta trebuie sa faceti proces. doar asa, prin instanta puteti afla veniturile reale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca sa divortez? ungcor ungcor Buna ziua, Unde trebuie sa ma adresez pentru divort cu 1 copil minor si fara bunuri comune dobandite in timpul casniciei? Divortul e de comun ... (vezi toată discuția)
Drept familial ana cornelia ana cornelia Buna ziua. Am o intrebare : Daca doi tineri casatoriti in luna august 2015 au decis ca in luna octombrie 2015 nu mai pot convietui impreuna dar avand un copil ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita tata adria3asmel adria3asmel In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am ... (vezi toată discuția)