avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac ca sa divortez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac ca sa divortez?

Buna ziua,
Unde trebuie sa ma adresez pentru divort cu 1 copil minor si fara bunuri comune dobandite in timpul casniciei? Divortul e de comun acord.

Multumesc,
La notar ar fi indicat daca va intelegeti
Notarul stabileste si program vizite copil, pensie alimentara etc?
Nu notarul stabileste , ci dvs, notarul pune pe hartie intelegerea dvs. Ca sa puteti divorta la notar trebuie sa va intelegeti pe toate aspectele.. divort, nume dupa divort, domiciliu copil, autoritate parinteasca exercitata in comun, vizite, pensie etc .
Altfel, mergeti in instanta daca vreti ca aceasta sa stabileasca. Va trebui sa apelati si la mediator in prealabil.
Pentru divort va puteti adresa : instantei judecatoresti, notarului sau puteti încheia un acord de mediere.
Acord de mediere cu care va duceti iar in instanta sau la notar...
In concluzie, va puteti duce pentru divort la instanta sau la notar, daca aveti copil din casatorie. Mediatorul nu va divorteaza, doar va ajuta sa va puneti de acord, ceea ce inteleg ca nu e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna craciun15 craciun15 buna ziua asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)
Divort rapid - un copil minor, fara bunuri de partajat AmaliaPopescu AmaliaPopescu Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)