avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea minorilor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea minorilor din tara

buna ziua,,sant divortata si am 2 fetite 9 respectiv 5 ani jumate.in urma divortului fetele au ramas in grija mea dar custodia este comuna.el nu participa cu nimic la intretinerea minorelor in afara de pensia alimentara care este de 280 lei lunar.mentionez faptul ca eu am un salar net de 640.Am lucrat in iatalia perioada de un an jumate ,,cunosc limba si consider eu ca as putea sa ofer fetelor un viitor mult mai bun.mentionez faptul ca am bulrtin si rezidenta in iatalia ier serviciul nu ar fi o problema.La familia unde am lucrat pot sa ma duc si cu fetele,problema este ca fostul sot nu-mi acorda semnatura.Ce demersuri legale as putea urma sa pot scoate fetele din tara fara acordul lui?astept raspuns
In lipsa acordului tatalui, aveti varianta obtinerii unei hotarari definitive si irevocabile de suplinire acord al acestuia.
Exista evident si varianta obtinerii unei hotarari in care autoritatea parinteasca sa fie exercitata in mod exclusiv de dvs., insa numai in masura in care puteti proba ca au aparut imprejurari noi de natura sa fie modificata aceasta masura luata initial de instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Incercati sa rezolvati cu acordul tatalui si un program de vizita rezonabil.
Mergeti la mediator ca sa incercati sa rezolvati amiabil.
Procesiul este de durata.si puteti avea surprize neplacute la final.
multumesc mult pt sfat
insa el nu ete deacord sa imi aprobe sa plec cu copii,,iar un proces nu mi-l permit


avocat_lascoschi@yahoo.com

nu inteleg de ce mai nou sa introdus legea asta cu ,custodie comuna..in cazul meu sa dat custodie comuna pt copii,,el sa recasatorit ,,pe mine cu fetele nu ma ajuta cu nimic,,ba mai mult cand are fetele la el nu imi plateste nici pensia alimentara ...iar eu inca sa depind de el??ce lege mai e si asta?
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nici eu nu apreciez in mod deosebit aceasta lege insa aceasta este legea...

Incercati sa rezolvati amiabil.

Daca nu vrea, vorbiti cu notarul sa il notifice sa se prezinte la data de...la ora de...

E posibil ca notarul sa nu stie ca aveti acest drept de a-l notifica si intr-o atare situatie depuneti o cerere scrisa la notar in acest sens.

Daca nu el nu se va prezenta si notarul il va notifica va trebui sa deschideti procesul.
Nu veti avea de ales...
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Notarul nu face notificari....ci certificari de fapte in urma unor notificari....pe care nu le intocmeste acesta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna- schimbare domiciliu minor cand tatal nu e de acord adrianaioana adrianaioana buna..in urma divortului ,domiciliulul fetitelor de 9 respectiv 6 ani sa stabilit la mine..precizez ca avem custodie comuna asupra fetelor.fostul sot trebuiee ... (vezi toată discuția)
Divort adrianalascut adrianalascut buna seara,as avea o intrebare in legatura cu divortul......sotul meu a inaintat proces pentru divort...noi avem 2 minore una de aproape 6 ani si cea mica de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am divortat la notar si avem custodie comuna copil ... Diomede Diomede Buna ziua. Am divortat la notar si avem custodie comuna copil cu stabilirea domiciliului la mama. Fosta sotie si-a gasit aproape imediat de lucru si a plecat ... (vezi toată discuția)