Buna ziua ,
As dorii sa stiu exact(lege, articol etc.) daca se poate care este procedura de schimbare a categoriei de folosinta a terenului agricol.
Precizez ca tata a cumparat in ianuarie 1998 (act de V-C) de la bunica-mea un teren de aproximativ 10000 mp din care in contract apare 400 mp cladiri,400 vita de vie,2700 mp teren arabil si 5700 mp livezi pomi.Faptic nu a existat niciodata 5700 mp livezi pomi ,dar cand s-a facut actul de V-C cei de la primarie s-au luat dupa registrele din '70 in care s-a facut o numaratoare prunilor de care dispunea atunci bunica pe toate terenurile nu numai pe terenul din puctul respectivsi li s-a alocat 5700 mp suprafata.cam asa a aparut incurcatura, acum cei de la primarie spun ca nu mai intra in competenta lor rezolvarea si ca trebuie facut cadastru petru ca C_V a fost facut pana in august '99 plus masuratoare topografica,din cate cred eu asta costa ff mult .
Astept sfaturi si procrduri pentru a putea rezolva aceasta situatie .
VA MULTUMESC!!!
Parinti mei se afla intr-o situatie mai dificila , mama mamei mele detinea un teren impadurit (padure) care a pana mai acum catva ani a fost in propritatea statului ,odata cu retrocedarea au aparut problemele .Cand s-a inceput retrocedare doua surori de ale mamei pana sa se ajunga la parcela unde era efectiv pamantul au luat o parte din suprafata in alte puncte mai aproape de locuinta lor .Cand s-a ajuns cu retrocedare si in punctul unde avea bunica mea una dintre surorile mamei(care mai loase o data o parte ) prin contributia cuscrului (primar la acea vreme in comna ) si a sotului ei consilier au luat suprafata efectiva de o avea bunica ,dar o parte de ii ramasese efectiv la rolul bunici ,iar restul sub un nume al unei rude de mult de nu se mai auzit de ea a sotului acesteia .
Precizez ca matusa nu ne-a dat nici un act doveditor al retrocedarii si ca parintii mei au fost cand sa dat pamantul in punctul unde avea bunica.
Va intreb daca este legal ceva din toata nebunia asta si ce cai legale sunt de remedia cumva situatia ?
Se poate rezolva ceva prin succesiune ? Daca da cat costa si care este procedura ?
Cum putem obtine un act doveditor al retrocedari direct de la primarie ?
Va multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat .