avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate cristianmarcoci

Activitate cristianmarcoci

Buna ziua.
Doresc o lamurire. Am avut un overdraft la o banca. La incetarea contractului cu ei, acesta nu s-a achitat (neintentionat). Peste aprox.3 ani am fost anuntat tel. ca suma de achitat este mult mai mare decat cea initiala (e normal + dobanzi penalizatoare) - desi cf.normei trebuia sa fiu instiintat in maxim 90 zile de la intrarea la restanta. Am ACHITAT, la ghiseele bancii respective, toata suma si ceva in plus, in 4 transe. Intre timp am aflat ca a fost dat la recuperare - cand, catre cine, ce suma, am aflat pe cheltuiala proprie - suma pe care am achitat-o, dupa cum am spus. Am obtinut o adeverinta de la banca ca s-a achitat toata suma pe care am trimis-o firmei de recuperare, ca mi s-au inchis si conturile - am toate documentele. In prezent cei de firma de recuperare nu vor sa recunoasca ca eu am achitat creditul (culmea!!!) si ma preseaza ca as mai avea o restanta. Cunosc procedura de cesionare a unei creante si ea nu a fost respectata in totalitate (nu are rost s-o detaliez aici, ce si ce nu s-a respectat). As dori darea in judecata a bancii, pentru stresul moral pricinuit cat si solicitarea de daune morale (banca, in timpul achitarii sumei restante, pentru a nu o da in judecata mi-a propus un ''armistitiu'', daca achit suma restanta integral, imi faciliteaza obtinerea unui credit ipotecar, lucru care s-a si intamplat dar nu l-am mai achizitionat, plecand din localitate) cat si depunerea unei plangeri catre firma de recuperare pentru a inceta cu telefoanele (n-am chef sa-mi schimb numarul de mobil).
Ca date: restanta s-a produs in 2005, am fost contactat pentru achitarea ei intre 2007 - 2008, iar firma de recuperare ma suna cam din 2010.????????
As dori un sfat.
Multumesc.
Punctual:
1. este un site de turism, in constructie, construit la indemnul unor persoane fizice din strainatate, amici, interesati sa dezvolte in zona in care locuiesc, un turism agro (eco).
2. sponsorii/donatorii sunt persoane fizice, marea majoritate, dar nu exclud si donatii de la PJ
3. sumele sunt mici, de maxim 100 USD/EUR, se transfera intr-un cont sau prin WU (in functie de raspunsurile pe care le primesc pe acest site)
4. exista varianta si de SMS cu suprataxa, dar cred ca iesim din sfera donatiilor/sponsorizarilor
5. eu sunt PF, site-ul il construiesc cu un amic specialist IT, asa ca acest site va fi administrat de o PF respectiv subsemnatul
6. cunosc legislatia privitoare la impozite si TVA (cine plateste, cum se plateste, la ce se aplica, ce nu intra la plata) - intrebarea mea este simpla si tine de legalitate: spaga vs donatie/sponsorizare/mecenat?
Buna ziua. As dori sa stiu clar diferenta dintre donatie, sponsorizare, mecenat, dar manual si spaga. Intreb prin prisma urmatorului caz: am un site de turism (de fapt in zona unde locuiesc promovez turismul eco cat si agroturismul). Colaborez cu cateva persoane din SUA, Germania, Suedia in acest scop. Acele persoane ar dori sa-mi trimita sume de bani cat si birotica pentru promovarea acestui tip de turism. Banii sunt folositi pentru administrarea site-ului, publicitate, cheltuieli cu pliante, consumabile, etc. Sunt persoana fizica nu PFA sau PJ. Rugamintea mea este de a-mi arata sub ce forma pot primi banii si bunurile din strainatate, fara a se interpreta ca am primit spaga. Nu doresc sa-mi fac firma nici PFA, nu-mi permite serviciul. Este legal ca banii sa-mi fie trimisi in cont sau prin Western Union? Va intreb prin prisma impozitului pe profit, al TVA-ului de plata si al eliminarii producerii vreunei fraude. Va rog sa-mi raspundeti detaliat.
Va multumesc anticipat.