Buna ziua.
Doresc o lamurire. Am avut un overdraft la o banca. La incetarea contractului cu ei, acesta nu s-a achitat (neintentionat). Peste aprox.3 ani am fost anuntat tel. ca suma de achitat este mult mai mare decat cea initiala (e normal + dobanzi penalizatoare) - desi cf.normei trebuia sa fiu instiintat in maxim 90 zile de la intrarea la restanta. Am ACHITAT, la ghiseele bancii respective, toata suma si ceva in plus, in 4 transe. Intre timp am aflat ca a fost dat la recuperare - cand, catre cine, ce suma, am aflat pe cheltuiala proprie - suma pe care am achitat-o, dupa cum am spus. Am obtinut o adeverinta de la banca ca s-a achitat toata suma pe care am trimis-o firmei de recuperare, ca mi s-au inchis si conturile - am toate documentele. In prezent cei de firma de recuperare nu vor sa recunoasca ca eu am achitat creditul (culmea!!!) si ma preseaza ca as mai avea o restanta. Cunosc procedura de cesionare a unei creante si ea nu a fost respectata in totalitate (nu are rost s-o detaliez aici, ce si ce nu s-a respectat). As dori darea in judecata a bancii, pentru stresul moral pricinuit cat si solicitarea de daune morale (banca, in timpul achitarii sumei restante, pentru a nu o da in judecata mi-a propus un ''armistitiu'', daca achit suma restanta integral, imi faciliteaza obtinerea unui credit ipotecar, lucru care s-a si intamplat dar nu l-am mai achizitionat, plecand din localitate) cat si depunerea unei plangeri catre firma de recuperare pentru a inceta cu telefoanele (n-am chef sa-mi schimb numarul de mobil).
Ca date: restanta s-a produs in 2005, am fost contactat pentru achitarea ei intre 2007 - 2008, iar firma de recuperare ma suna cam din 2010.????????
As dori un sfat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
dan_sur_cr , utilizator
16:15, 6 Septembrie 2011