avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar platit si dat la recuperare.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar platit si dat la recuperare.

Buna ziua.
Doresc o lamurire. Am avut un overdraft la o banca. La incetarea contractului cu ei, acesta nu s-a achitat (neintentionat). Peste aprox.3 ani am fost anuntat tel. ca suma de achitat este mult mai mare decat cea initiala (e normal + dobanzi penalizatoare) - desi cf.normei trebuia sa fiu instiintat in maxim 90 zile de la intrarea la restanta. Am ACHITAT, la ghiseele bancii respective, toata suma si ceva in plus, in 4 transe. Intre timp am aflat ca a fost dat la recuperare - cand, catre cine, ce suma, am aflat pe cheltuiala proprie - suma pe care am achitat-o, dupa cum am spus. Am obtinut o adeverinta de la banca ca s-a achitat toata suma pe care am trimis-o firmei de recuperare, ca mi s-au inchis si conturile - am toate documentele. In prezent cei de firma de recuperare nu vor sa recunoasca ca eu am achitat creditul (culmea!!!) si ma preseaza ca as mai avea o restanta. Cunosc procedura de cesionare a unei creante si ea nu a fost respectata in totalitate (nu are rost s-o detaliez aici, ce si ce nu s-a respectat). As dori darea in judecata a bancii, pentru stresul moral pricinuit cat si solicitarea de daune morale (banca, in timpul achitarii sumei restante, pentru a nu o da in judecata mi-a propus un ''armistitiu'', daca achit suma restanta integral, imi faciliteaza obtinerea unui credit ipotecar, lucru care s-a si intamplat dar nu l-am mai achizitionat, plecand din localitate) cat si depunerea unei plangeri catre firma de recuperare pentru a inceta cu telefoanele (n-am chef sa-mi schimb numarul de mobil).
Ca date: restanta s-a produs in 2005, am fost contactat pentru achitarea ei intre 2007 - 2008, iar firma de recuperare ma suna cam din 2010.????????
As dori un sfat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 16:15, 6 Septembrie 2011
Salut,eu i as da in judecata ,asa cel putin de amuzamentB-),angajaza un avacat si da- i procent din cat obtine.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadvertente intre banca si biroul de credite george_iulian george_iulian Buna ziua, Am si eu o problema legata de banca sau si de biroul de credite: Acum mai bine de 4 luni am inchis optiunea de overdraft ca mai apoi sa inchid ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare restante ACS06 ACS06 Buna ziua, Desi situatia mea este asemanatoare cu multe alte cazuri de pe forum as dori sa aflu mai multe detalii privind modalitatea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- poprire pe salariu LoghinAlexandru LoghinAlexandru am o poprire pe sala de aproape 3 ani si suma datorta a ramas aceeasi.suma datorata provine de la o descoperire de card de 8700 lei,cand am fost instiintat ca ... (vezi toată discuția)