avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura recuperare restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura recuperare restante

Buna ziua,
Desi situatia mea este asemanatoare cu multe alte cazuri de pe forum as dori sa aflu mai multe detalii privind modalitatea recuperarii datoriilor.
Pana acum un an cand am ramas fara serviciu, detineam 3 produse financiare la o banca (credit nev.pers,overdraft si card credit). Incepand de atunci am continuat sa achit rata doar la creditul de nev pers (este la zi) dar celelalte 2 produse au ramas restante (la overdraft am mai achitat din el o parte).
In prezent, overdraftul (restant 2500 ron) si cardul de credit (restant 3800 ron) au ajuns in mod normal si corect la o firma de recuperare.
Ce vreau sa va intreb este, avand in vedere ca nu posed nici un bun pe numele meu iar la cele 3 produse am fost unic aplicant, cum va determina firma recuperatoare daca eu posed bunuri mobile sau imobile pe numele meu si alta intrebare, dupa ce vor constata ca nu detin nimic, ce optiuni va mai avea firma respectiva pt recuperarea datoriei?
Mentionez faptul ca doresc in continuare sa-mi achit datoria doar ca momentan pana nu voi gasi un nou serviciu, in afara de rata de la banca, nu voi putea achita din pacate nimic firmei recuperatoare.

Multumesc mult,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: ACS06 , utilizator 11:02, 12 Octombrie 2011
Daca dvs nu detineti nici un bun pe numele dvs, atunci recuperarea acelei datorii nu se va putea face prin executare silita a bunurilor, ci doar a veniturilor. Cum in prezent nu realizati venituri, ei nu au ce sa execute. Verificarea existentei bunurilor in proprietate se va putea face prin solicitatarea unor informatii de la primariaunde domiciliati,unde se platesc impozitele de cladiri si autoturisme. Oricum din spusele dvs., nu au cum sa recupereze datoria de la dvs in acest moment.
Multumesc pentru raspuns. As mai avea doua intrebari si anume, imi puteti spune va rog care sunt bunurile mobile urmaribile care ar putea face obiectul recuperarii datoriei si a doua intrebare, cam dupa cat timp de la anuntarea clientului se ajunge la o decizie finala (ma refer la stabilirea popririi pe salariul viitor)?

Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ACS06, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari executari silite Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,as dori va rof frumos un raspuns la prolema mea:am doua carduri de cumparaturi si un overdraft pe salariu (la o firma la care nu mai lucrez) in total ... (vezi toată discuția)
Are dreptate banca sau eu, in cazul asta ? Andrey89 Andrey89 Buna ziua... problema mea este urmatoarea : eu avand un card de salariu si facand o gluma cu un prieten am bagat cardul in bancomat si am dat retragere ... (vezi toată discuția)
Overdraft tata decedat 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Tatal meu a facut un overdraft pe vremea cand era salariat. A iesit la pensie si la scurt timp s-a imbolnavit si a decedat. Am fost la banca si ni ... (vezi toată discuția)