avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Overdraft tata decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Overdraft tata decedat

Buna seara,
Tatal meu a facut un overdraft pe vremea cand era salariat. A iesit la pensie si la scurt timp s-a imbolnavit si a decedat. Am fost la banca si ni s-a spus ca fara sa dezbatem succesiunea nu putem achita datoria si inchide contul. Pana atunci sa depunem in cont cat avem. Dupa o perioada am primit somatii ca avem restante. Cand am fost din nou la banca ni s-a spus ca au fost stabilite rate egale pe 24 de luni pentru a plati intreaga suma. Mama nu are de unde sa plteasca suma (400 RON) deoarece are si ea rate la creditul ei. Raspunsul bancii a fost: nu ne intereseaza pe noi acest aspect.

Acum am primit de la Coface o instiintare ca se porneste executarea silita daca nu achitam 1500 RON. Noi pe cine sa mai credem si cum sa facem?

Succesiunea o facem prin tribunal si de 2 ani nu se mai termina...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 08:32, 4 Octombrie 2014
Buna dimineata,

se impun a fi lamurite unele aspecte, cum ar fi:

1. Banca v-a notificat cu privire la stabilirea ratelor egale?
2. Banca sau Coface v-a notificat cu privire la Cesiunea creantei?
3. Cineva dintre mostenitori are calitate de girant sau garant al creditului?

In functie de raspunsul la aceste intrebari se pot face unele recomandari potrivite rezolvarii situatiei dvs..
Buna dimineata,

1. Nu am primit nimic oficial de la BCR. Primim tot pe numele tatalui diferite calcule ale dobanzii, etc
2. De la Coface primim somatii de plata pe niste sume care nu stiu de unde reies. Ultima data au spus ca avem de plata 1500 RON si ca daca nu ii achitam se trece la executarea silita a bunurilor. Si aceasta este tot pe numele tatalui meu.
3. Nu este nimeni girant sau garant pentru ca este vorba despre o descoperire de card.

Va multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executata silita pentru un credit de nevoi personale vivi 111 vivi 111 Va rog sa- mi spune-ti daca pote sa-mi fie executata silit casa pentru o restanta la un credit de nevoi personale fara garantii sau giranti al sotiei mele ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Preluare s.c. fara cunostinta existentei unei linii de credit garantata cu imobilul s.c. ianos ianos In anul 2009 in februarie am preluat o societate comerciala (un magazin) si in luna august am primit de la bcr un telefon sa achit suma de 31000 ron pentru o ... (vezi toată discuția)