1. "siguranta cetateanului" e o expresie foarte aproximativa. stii tu bine. in cazul meu, nu erau zebre deloc in zona, deci nu vad cum ar fi fost afectata.
2. daca o luam pe logica asta, si daca mergea cu 5km/h (ca in curtea spitalului) tot circula legal, nu?? sa fim seriosi... eu altceva am intrebat.
3. am precizat clar nu NU exista o alta masina de politie (ne/marcata). Deci, cu cine comunica acel politist este inca un mister.
Inca o nelamurire: am intrebat un avocat din zona si am primit aceleasi sfaturi, ca pot depune contestatie. Problema este de ordin financiar: platesc 280 lei in 48h (amenda/2) sau 500-1000 lei avocatului pentru contestatie + o deplasare la Zalau? Strict financiar vorbind, rezulta instant ce prefer, nu?
Un caz interesant: pe ruta Zalau-Cluj, intr-un sat, am depasit o basculanta care mergea foarte incet (maxim 30/h), pe linie continua. Linia se afla pe o portiune dreapta de drum, de vreo 500m. Dupa, vine o curba unde sta...o masina de politie, care, evident, nu poate filma in curba. Ma opreste politistul si imi spune c-am depasit pe l.c. Il intreb de unde stie, pentru ca era evident ca nu ma putea vedea. Raspuns: "avem o camera de-a primariei montata la inceputul sectiunii de aprox. 500m, unde este l.c., si v-am filmat". Il intreb cum e cu camerele acestea, ca pare dubioasa treaba, daca nu cumva pot sa-mi pun si eu una pe un stalp, si sa ma joc si eu de-a Big Brother. In fine...iau amenda, permis luat 30 zile, etc.
Intrebrile mele:
1.este legala acea camera? (a primariei, amplasata pe un stalp de curent);
2. soferul basculantei nu putea fi sanctionat pentru ca a circulat nejustificat cu viteza prea mica si a facut coloana in spatele lui? Eu chiar ma duceam cu treaba, nu la plimbare. L-a oprit si pe soferul acela si ... l-a pus doar sa semneze ca martor!! Hilar!
3. este legat ca politistul din masina sa comunice prin radio cu ...nu stiu cine,
care-i spune ca am depasit? Nu cumva ma putea amenda doar daca m-a filmat el, din masina respectiva?
Acum am descoperit acest site si forum si ma bucur foarte mult sa vad ca cineva se ocupa la modul activ de el, si ca este un intrument foarte util pentru mici lamuriri.
Am o singura intrebare: sunt expert contabil, membru CECCAR si as dori sa stiu daca se poate ataca in instanta, pentru anulare, reglementarea prin care institutia ne obliga sa participam la cateva cursuri de pregatire profesionala pe an (2-3). Ideea este ca particip daca vreau, nu pot sa-mi impuna ei sa particip, amenintandu-ma cu viza pe anul viitor, daca nu le platesc. De fapt, nici nu ii intereseaza daca ai participat sau nu (darmite examene de trecere), ci doar sa cotizezi!
Am mai discutat cu cativa colegi din mai multe judete, si peste tot ne confruntam cu aceeasi problema.
Va rog, cine a studiat problema, este posibil sa atacam in instanta o asemenea reglementare? Care ar fi sansele sa castigam?