lacoste a scris:
Intrebrile mele:
1.este legala acea camera? (a primariei, amplasata pe un stalp de curent);
2. soferul basculantei nu putea fi sanctionat pentru ca a circulat nejustificat cu viteza prea mica si a facut coloana in spatele lui? Eu chiar ma duceam cu treaba, nu la plimbare. L-a oprit si pe soferul acela si ... l-a pus doar sa semneze ca martor!! Hilar!
3. este legat ca politistul din masina sa comunice prin radio cu ...nu stiu cine,
care-i spune ca am depasit? Nu cumva ma putea amenda doar daca m-a filmat el, din masina respectiva?
1. camera poate sa fie montata legal in baza unei hotarari a consiliului local, motivatii fiind destule, una ar fi "siguranta cetateanului", poate constituie proba intr-un proces.
2. atat timp cat viteza maxima legala in localitate este 50 km/h, basculanta circula cu viteza legala. soferul a fost pus sa semneze ca martor mai mult ca sigur ca nu ati vrut sa semnati procesul verbal. nu puteti aprecia daca basculanta era la plimbare sau nu.
3. politistul poate comunica prin statia masinii de politie doar cu un alt politist. acesta se putea afla intr-o alta masina pozitionata in zona liniei continue si sa anunte echipajul aflat dupa curba. nu este nimic ilegal.
puteti depune plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
daca ati fost filmat trebuia ca acest aspect sa fie consemnat in procesul verbal.
nu cred ca in pv scrie ca ati fost inregistrat cu camera montata pe stalpul primariei.
inregistrarea incalcarii regulilor de circulatie se face numai cu mijloace omologate si certificate.