avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters114698

Activitate ContSters114698

Răspuns la discuția Deschidere punct de lucru
Stiu asta. :)
Voi face contract de comodat cu proprietarul si voi obtine si semnaturile vecinilor, dar intrebarea mea era alta - daca pot sa folosesc apartamentul ca punct de lucru daca nu i se schimba destinatia.
Răspuns la discuția Deschidere punct de lucru
Reformulez: pot folosi ca si punct de lucru un apartament a carui destinatie n-a fost modificata din spatiu de locuit? Cand inregistrez punctul de lucru mi se cere sa dovedesc destinatia sa ca spatiu comercial?

Multumesc
Buna seara,

pot inchiria un apartament sa-l fac punct de lucru pentru activitati de intretinere corporala? Mentionez ca proprietarul nu vrea sa schimbe destinatia locuintei.

Multumesc
Nu inteleg obligativitatea platii pentru cei care nu au niciun venit si pentru cei care au PFA in paralel cu un job (de unde deja li se retine contributia).
Multumesc pentru link-uri. O sa le studiez. Daca mai gasiti ceva, va rog sa postati. Sunt sigura ca sunt multi oameni care se gasesc in aceeasi situatie si care sunt interesati de acest subiect.
Nici eu n-am ajuns inca la asa ceva si sper nici sa nu ajung. M-am dus la Casa de Asig. de Sanatate sa ma interesez in ce calitate sunt citata: persoana fizica sau PFA. Pe foaie era specificat numele meu si CNP-ul, dar domnul de la paza m-a indrumat spre ghiseul de la PFA (la fel si alta data cand am mers si am dat peste al domn la paza). M-am plimbat de 4 ori pe la ei si am stat la rand 3 ore in picioare si tot nu am inteles ce Dumnezeu vor de la mine, asta pentru ca nici ei nu stiu. Dupa asta, m-am decis sa le scriu (sa am dovezi in caz de ceva..). Ca raspuns la primul e-mail trimis, am primit 2 randuri care nu m-au lamurit cu nimic si pentru care nici nu s-a semnat nimeni. Halal e-mail primit de la o institutie publica. Oare nu-si asuma nimeni responsabilitatea pentru raspunsul dat? La al 2-lea e-mail (in care-i intrebam in ce calitate ma cheama) nici nu mi-au mai raspuns. Binenteles ca s-au scurs de atunci (noiembrie 2012) cele 15 zile (calendaristice sau lucratoare??!! Dumnezeu stie - nu era specificat nici macar acest lucru in citatia respectiva).
Sunt scarbita de sistemul public de sanatate si nu vad de ce suntem obligati sa platim lunar contributie. Oricum, in caz de ceva, as apela la o clinica privata si nicidecum la stat!!!
Multumesc pentru raspuns. O sa citesc decizia data de Curtea de Apel Ploiesti.

Si eu am gasit ceva interesant, dar din pacate nu s-a mai scris nimic despre procesul respectiv, desi se pare ca ar ajuta pe multa lume care se afla in aceeasi situatie.

[ link extern ]


Stiu ca mai sunt si altii care au ajuns in aceeasi situatie si nu din rea vointa ci din necunosterea legii si totodata stiu ca acest lucru nu te absolva de raspundere.
Multumesc foarte mult pentru lamuriri.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri

E complicat... Din cate vad legile-s facute pentru ca, oricum ar fi, statul sa iasa in castig (sa taxeze populatia pana si pe aerul respirat). Aceste legi nu fac decat sa incurajeze munca la negru. Daca te duci sa ceri lamuriri ti se zice ca persoana responsabila este in concediu (asa mi s-a intamplat), iar in tot acest timp termenul de 15 zile curge, curge..si esti taxat..si te trezesti ca ai de platit cateva mii de RON pentru un profit de nici 300 RON. (Impozitul pe venit (din PFA) pe care l-am platit, a fost: in 2008 – 286 RON, in 2009 – 105 RON, in 2010 – 0 RON.)
Chiar nu exista nimic in favoarea mea in acest caz?

ART. 222 din Legea 95/2006
Fiecare asigurat are dreptul de a fi informat cel putin o data pe an, prin casele de asigurari, asupra serviciilor de care beneficiaza, a nivelului de contributie personala si a modalitatii de plata, precum si asupra drepturilor si obligatiilor sale.

Ma intreb care cetatean al Romaniei a fost informat, cel putin o data pe an, de nivelul contributiei datorate...


Multumesc pentru raspuns

Din pacate am pus intrebarea deoarece am primit (in noiembrie 2012) o instiintare prin care mi se cerea sa prezint "declaratii insotite de decizii de impunere anuale emise de organele fiscale si procesele verbale de inspectie fiscala, dupa caz, pentru perioada 2008-2012" si sa justific plata(?!)/neplata contributiilor pentru perioada respectiva.
Casa de Asigurari de Sanatate nu m-a lamurit in nici un fel si am intampinat chiar piedici pentru rezolvarea problemei.


Am gasit pe internet urmatoarele:

"Persoanele fizice autorizate pot desfasura doua tipuri de activitati: dependente si independente.
Activitatile dependente sunt definite de Codul Fiscal ca orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare.
Potrivit art. 7 al Codului Fiscal, o activitate este dependenta in mai multe cazuri:
• daca beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
..."

Pot considera ca desfasuram o activitate dependenta devreme ce eram angajata cu CIM la firma respectiva iar comisionul (care imi revenea in urma vanzarilor din timpul programului de lucru) il luam pe PFA? Trebuia sa platesc la sanatate si pentru nimicul de comision ce-l primeam?

sau, daca nu,

Pot contesta in instanta obligarea de plata/executarea silita (daca va veni) ca fiind neconstitutionala argumentand ca reprezinta o dubla taxare in urma careia ma indoiesc de faptul ca as fi primit un pat dublu in cazul unei spitalizari si servicii medicale duble?



Multumesc