buna ziua,
copilului meu in varsta de 17 ani i s-a inaintat o plangere penala in urma unei batai cu zapada in timpul careia a pus o piedica unei fetite(14 ani),acesata s-a dezechilibrat si s-a tinut de el,au cazut amandoi si ea si-a fracturat clavicula.aceasta duce la un numar mare de zile de ingrijiri medicale(inca nu a iesit certificatul medico-legal)dar au trecut deja 3 saptamani.solicit de urgenta un sfat si niste alternative deoarece in urma discutiilor purtate la politie se pare ca se doreste o incadrare in art 182 cod penal.mentiones ca situatia materiala nu-mi permite angajarea unui avocat.
va multumesc
buna ziua.
va rog sa-mi detaliati si mie,cu trimitere concreta la un act legislativ,care este baza de calcul pentru concediul medical de 5 zile lucratoare(luna nov) al unui angajat cu contract de munca permanent,cu vechime de 5 ani in cadrul companiei,fara alt concediu medical in ultimele 12 luni.mentionez ca angajatul plateste CAS prin retinere automata din salariu de catre angajator.
intrebarea apare pe fondul faptului ca cei de la resurse umane sustin ca baza de calcul se ia avand in vedere media ultimelor 6 luni la nivelul salariului mediu pe economie.
va multumesc anticipat pentru suport.