avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Activitate stanciuflorin

Activitate stanciuflorin

Buna ziua!
Am urmatoarea problema. Soacra mea locuieste intr-o casa cu 2i propprietari rau-platnici. Aş vrea să ştiu care este procedura de urmat pentru a+i obilga la plata cheltuielilor. Precizez că faţă de unul dintre aceştia nu s-a fcăcut nici un demers, iar faţă de cel de-al doilea s-a emis o sentinţă prin care persoana este obilgată la plata cheltuielilor restante. Problema pentru cea de-a doua persoană este faptul că nu acesta figurază ca şi proprietar în CF. deoarece propritar a fost tatăl acesteia care a decedat şi persoana nu îşi face succesiunea tocmai pentru a nu fi obligată la plata cheltuielilor.
Mama mea s-a pensionat anticipat ( cu 34 de luni inainte de termen) iar la data de 16.11.2009 a primit decizia de pensionare prin care i s-a calculat o pensie de 491 de lei.
Din deciyie reies urmatoarele:
- stagiul complet de cotizare 28 ani, 8 luni;
- total stagiu de cotizare 31 ani 10 luni si 29 zilei;
Tot stagiul a fost incadrat in conditii normale desi a lucrat ca muncitor in conditii speciale (toxicitate mare ) 2,6 ani si 22 ani ca paznic de noapte din care 10 ani in ture pe schimbul de noapte. In toti cei 22 de spor de noapte. E corecta decizia?