Mama mea s-a pensionat anticipat ( cu 34 de luni inainte de termen) iar la data de 16.11.2009 a primit decizia de pensionare prin care i s-a calculat o pensie de 491 de lei.
Din deciyie reies urmatoarele:
- stagiul complet de cotizare 28 ani, 8 luni;
- total stagiu de cotizare 31 ani 10 luni si 29 zilei;
Tot stagiul a fost incadrat in conditii normale desi a lucrat ca muncitor in conditii speciale (toxicitate mare ) 2,6 ani si 22 ani ca paznic de noapte din care 10 ani in ture pe schimbul de noapte. In toti cei 22 de spor de noapte. E corecta decizia?
Activitatea desfasurata in grupe de munca ori in conditii speciale / deosebite este inscrisa in carnetul de munca sau in adeverinte. Pentru toxicitate se acorda un spor care are caracter permanent.
Ce mentiuni are mama dvs. in carnetul de munca sau in adeverinte, a lucrat in grupe de munca sau a primit un spor de toxicitate? Pentru ca daca are doar sporul de toxicitate, acesta nu are legatura cu stagiul de cotizare ci a fost avut in vedere la calculul pensiei ca baza contributiva.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie
luizaluminita
BUNA ZIUA, v-as ruga sa-mi dati si mie un safat legat de urmatoarea speta , am depus dosarul de pensionare cu ceva timp in urma , acum am primit o decizie de ... (vezi toată discuția)