avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate predaleontin

Activitate predaleontin

Buna ziua.
In anul 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat,respectiv,punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare,dupa judecarea cazului,s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 ani cu mai multe măsuri de supraveghere şi obligaţii printre care sa nu conduc nici un vehicul pe toata durata supravegherii.
Acum conform politiei rutiere pot da iar de permis,dar conform hotararii mi se interzice sa conduc 5 ani.
Intrebarea mea este,daca se poate contesta interzicerea de a conduce pe toata durata supravegherii?
Mentionez ca hotararea este definitiva cu numarul de dosar 19855/197/2014 Brasov
Răspuns la discuția despagubire dauna rca
............
Mi s-a dat numarul dosarului si un numar de telefon.Actele necesare au fost inaintate de catre reparator din cate mi s-a zis.Cum se calculeaza valoarea reala a RCA-ului pentru masina mea ca sa stiu la ce sa ma astept.Care este termenul pentru confirmarea platii?Cum as putea grabi confirmarea platii avand in vedere ca masina este gata dar nu o pot ridica?
Pe scurt:
1.Inspectorul reparatorului.
2.Deviz facut de asigurator si reprezentanta.
3.Dosarul de dauna la asigurator
4.Nu stiu.Eu nu am fost intrebat nimic.
S-a facut o constatare de catre un inspector al asiguratorului(poze, elemente ce trebuiesc inlocuite) dupa aceea s-a mers impreuna cu inspectorul la service(reprezentanta) pentru a se face un un deviz pentru reparatii.S-a facut devizul in total de x ron cu care a fost de acord (verbal).Am primit un telefon mai tarziu in acea zi prin care am fost anuntat de catre reparator ca masina a intrat in reparatie(cu acordul cui? nu stiu ca eu nu am fost intrebat nimic).Acum mi se zice ca e posibil sa nu se incadreze in acel total cu care initial reprezentantul asiguratorului a fost de acord.Dosarul a plecat de o saptamana (de fapt nici acum n-a plecat) la bucuresti pentru reanalizare si confirmare plata.Ideea este ca reparam masina in alt service mai ieftin daca eram anuntat ca nu se incadreaza,diferenta fiind destul de consistenta.Presupun ca vinovatul este reparatorul care a demarat reparatiile fara a fi sigur ca se poate efectua si plata integral.
Nu ma regasesc in nici una din situatiile prezentate mai sus in sensul ca eu nu am semnat nici un act pentru inceperea reparatiilor iar domnul care a intocmit dosarul de dauna a "zis"(nu si-a dat acordul scris) ca se incadreaza in devizul initial iar reprezentanta a inceput reparatiile.Bineinteles devizul final a fost mai mare cu 3000 de Ron fata de cel initial.Problema este urmatoarea Omniasigul s-a cam razgandit si din cate vad si nici macar devizul initial nu vor sa-l achite in totalitate.Dosarul de dauna trebuia sa plece la bucuresti eu fiind din buzau de o saptama si nici acum nu a ajuns.Asiguratorul din cate vad incearca sa intarzie cat mai mult confirmarea platii si pe cat posibil cat mai putin din deviz...In tot acest timp masina sta............. in service.
am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de despagubire.
acum masina este gata si de aproximativ 2 saptamani de cand este gata nu o pot ridica deoarece asiguratorul intarzie confirmarea platii pe motiv ca depaseste plafonul de despagubire,eu fiind pus in situatia de a plati diferenta.
ce pot face in acest caz?
sunt disperat,devizul final este undeva la 31000 lei fata de cel initial in care ma incadram.