avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate ivodaris

Activitate ivodaris

Răspuns la discuția legea somajului-art 75
Singura iesire din situatia dumneavoastra ar fi aceea sa stati cel putin 1 an la acest servicii dupa care va puteti da demisia fara sa va fie frica ca plati banii inapoi. Va dau acest sfat pentru ca lucreaz la AJOFM si ma acop chiar de aceste articole.
Cu toata stima domnule mihaijuridic dar sfatul dumneavoastra prin care o sfatuiti sa isi incheie raporturile cu art 79 din Codul muncii este unul din articolele in care Legea 76 spune clar ca este motiv imputabil angajatului deci va trebui sa dea banii inapoi. Motivul nu trebuie sa fie imputabil angajatului ca acesta sa nu dea banii inapoi cum ar fi restructurarea postului.
In temeiul legii 76/2002 cu modificarile ulterioare vei plati bani inapoi la stat daca inceteyi raporturile de munca cuª
art55 lit b, art 56 lit g, art 61 lit a si b, art 79, art 90 alin 1 lit b, e(acest ultim art doar daca esti bugetara). Articolele pe care ti le-am insirat sunt din din Legea somajului art 76 alin 1
Discuție Succesiune
Suntem 4 frati, masa succesorala este de 3 ha din care 1000 mp intravilan (cel agricol este deja in folosinta lor). Casa parinteasca in care am trait toti frati a fost daramata de mult iar intr-un alt loc din curte am construit o noua casa (iar dupa moartea mamei am marit-o). Mama a fost intretinuta de mine si sotia mea iar ceilalti frati nu veneau nici macar in vizita. Am incercat sa fac succesiunea la notar dar ei doresc ca terenul intravilan sa fie impartit la toti. Mentionez ca terenul are o deschide re de 30 m. Am 3 constructii facute la strada. Una din surori doresta sa daram una din constructii si terenul sa-i dau ei.
Intrebari:
1. Au dreptul la terenul intravilan
2 Daca da au dreptul sa ma darame