avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea somajului-art 75
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea somajului-art 75

Am o problema destul de mare si foarte stringenta: daca sunt beneficiara a primei de instalare prevazuta de Art.75 din Legea 76/2002, cu ce articol pot sa intrerup CIM fara a fi obligata sa dau banii inapoi? Art.61, lit.d din Codul Muncii poate sa fie o posibilitate?
Cel mai recent răspuns: black_chinese , utilizator 14:54, 20 Aprilie 2007


Anonymous a scris:
>Am o problema destul de mare si foarte stringenta: daca sunt beneficiara a primei de instalare prevazuta de Art.75 din Legea 76/2002, cu ce articol pot sa intrerup CIM fara a fi obligata sa dau banii inapoi? Art.61, lit.d din Codul Muncii poate sa fie o posibilitate?

Doar demisia, in temeiul art.79.alin1. Cine este angajatorul. Pentru ca trebuie precizat ca concedierea trebuie facuta de catre angajator, dac asunteti salariat ginditi-va ce probleme ve-ti avea cu un nou loc de munca si daca culpa e a dumneavoastra, veti returna bani agentiei. Pentru a iesi bine din aceata situatie si nu avea de suferit. art.79 e cel mai convenabil pentru ambele parti. www.consultantajuridica.home.ro


>si eu sunt in aceeasi situatie.Nu cred ca poate fi vorba de art.79 pentru ca in lege se precizeaza ca banii se vor restitui in caz de incetare a locului de munca din motive imputabile angajatului.In aceelasi timp pentru cazul meu nu poate fi vorba nici de concediere pentru ca angajatorul m-a angajat cu conventie cu fortele de munca( art.80 -legea somajului) si pe o perioada de 3 ani nu poate sa inceteze raporturile de munca din motive imputabile lui.Totusi , oare nu exista vreo solutie si in cazul meu?????
Cu toata stima domnule mihaijuridic dar sfatul dumneavoastra prin care o sfatuiti sa isi incheie raporturile cu art 79 din Codul muncii este unul din articolele in care Legea 76 spune clar ca este motiv imputabil angajatului deci va trebui sa dea banii inapoi. Motivul nu trebuie sa fie imputabil angajatului ca acesta sa nu dea banii inapoi cum ar fi restructurarea postului.
Singura iesire din situatia dumneavoastra ar fi aceea sa stati cel putin 1 an la acest servicii dupa care va puteti da demisia fara sa va fie frica ca plati banii inapoi. Va dau acest sfat pentru ca lucreaz la AJOFM si ma acop chiar de aceste articole.
sunt somera si inregistrata la OJFM brasov. Mi-am gasit pe cont propiu un loc de munca fara a fi repartizata de OJFM. La acel loc de munca am constatat ca conditiile de munca in sectia in care urma sa lucrez nu corespund starii mele de sanatate, prin urmare nu am semnat un contract cu firma respectiva. Vreau sa stiu daca acesr refuz ma afecteaza (legal) la drepurile mele de somer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea somajului-art 75 anonim anonim Am o problema destul de mare si foarte stringenta: daca sunt beneficiara a primei de instalare prevazuta de Art.75 din Legea 76/2002, cu ce articol pot sa ... (vezi toată discuția)
Legea somajului-art 75 anonim anonim Am o problema destul de mare si foarte stringenta: daca sunt beneficiara a primei de instalare prevazuta de Art.75 din Legea 76/2002, cu ce articol pot sa ... (vezi toată discuția)
Art.75 dinl76/2002 dutu69 dutu69 Buna ziua, In cazul in care beneficiez de prevederile acestui articol stiu ca trebuie sa lucrez neantrerupt 12 luni. Intrebarea este: exista undeva o ... (vezi toată discuția)