Suntem 4 frati, masa succesorala este de 3 ha din care 1000 mp intravilan (cel agricol este deja in folosinta lor). Casa parinteasca in care am trait toti frati a fost daramata de mult iar intr-un alt loc din curte am construit o noua casa (iar dupa moartea mamei am marit-o). Mama a fost intretinuta de mine si sotia mea iar ceilalti frati nu veneau nici macar in vizita. Am incercat sa fac succesiunea la notar dar ei doresc ca terenul intravilan sa fie impartit la toti. Mentionez ca terenul are o deschide re de 30 m. Am 3 constructii facute la strada. Una din surori doresta sa daram una din constructii si terenul sa-i dau ei.
Intrebari:
1. Au dreptul la terenul intravilan
2 Daca da au dreptul sa ma darame
cat timp nu s-au facut nici un fel de acte pe terenul respectiv in timpul vietii parintilor, toti fratii au dreptul la cota sa parte din intreaga masa succesorala (inclusiv terenul intravilan).
In cazul in care in lotul dvs nu cad toate cele 3 constructii, ei au dreptul fie sa ceara daramarea constructiilor fie sa le opreasca si sa va achite c/val lor. Daca nu va intelegeti la notar, va trebui sa ii chemati in instanta, si cu martori si acte sa demonstrati ca v-ati intretinut singur mama si a-ti constuit din veniturile dvs casele respective.
elena
Daca au trecut mai mult de 6 luni de la decesul ultimului parinte ar mai fi o posibilitate. Deschiderea unei actiuni de dezbatere a succesiunii, in care sa arati partea din succesiune acceptata de fiecare (tacit).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
sorinseverin
Parintii mei decedati au avut 3 ( trei ) copii - 2 frati si o sora . Unul a decedat ( fratele cel mare ) . Toti avem de impartit o mostenire ce este alcatuita ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Petre Mariana
Tata a decedat in anul 2011, iar mama in anul 2017. Mostenitori suntem eu, fratele care a dat declaratie de renuntare la masa succesorala si trei fii ai altui ... (vezi toată discuția)