avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Parintii mei decedati au avut 3 ( trei ) copii - 2 frati si o sora . Unul a decedat ( fratele cel mare ) . Toti avem de impartit o mostenire ce este alcatuita din teren extravilan ( 5-6 parcele ce totalizeaza cam 2,5 ha ) si un teren intravilan de 90x120 mp ce include o casa taraneasca . Fata fratelui decedat locuieste in Grecia . Eu , impreuna cu sora si fata fratelui decedat , am convenit sa impartim aceasta mostenire in mod egal , casa fiind inclusa partii ce revine fetei fratelui decedat . Sora afirma ca ea nu vrea sa participe la taxele pentru succesiune dar doreste aceasta parte a ei . Impozitul pe pamant si casa nu a fost platit de la decesul ultimului parinte - 2002 . Eu , fratele mijlociu , doresc sa se deschida aceasta succesiune . Cui si unde pot sa ma adresez si/sau care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez chiar daca una din partile participante la succesiune nu doreste sa participe la plata ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: sorinseverin , utilizator 18:50, 1 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca va intelegeti SUB TOATE ASPECTELE CIVILIZAT unui notar care are biroul pe raza judecatoriei sub a carei acoperire au avut ultimul domiciliu parintii.
Daca nu va intelegeti judecatoriei pe raza careia au avut ultimul domiciliu partintii.
Luati legatura, in acest din urma caz, cu un avocat care sa va sprijine.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Fiti mai explicit !
...
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
sorinseverin, utilizator
Daca sora si fata fratelui decedat nu mai doresc sa participe la succesiune pretinzand ca nu sunt pregatite financiar , eu , fratele mijlociu , pot demara deschiderea succesiunii ? Pot deveni proprietar cu certificat de proprietate doar pe 1/3 din masa succesorala ? Adica ele sa ramana impreuna cu cele 2/3 din masa succesorala !
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
sorinseverin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune marianalin marianalin Suntem patru frați o fata și trei băieți, părinții noștri decedați unul din frați dorește că partea ce-i revine să o lase celorlalți trei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)