Buna ziua,
Rog pe aceasta cale ca un notar sau avocat sa ma ajutate cu pasii care trebuie urmati intr-un caz de mostenire si vanzare de terenuri. Iata sirul evenimentelor:
bunicii mei din partea mamei au avut patru fete(Elena, Ana, Angie si Tita) si doi baieti, Ion si Radian. Au avut 4 ha de teren agricol. In 1960, doua dintre fete, Elena si Ana (mama mea), au primit de la bunici cate 1 ha de teren agricol pe care au titlu de proprietate.
La moartea ambilor bunici nu a fost facuta dezbaterea mostenirii.
Bunurile care ar fi trebuit sa fie impartite intre frati au fost:
- 2 ha de teren agricol
- o casa cu teren aferent
- un loc de casa intravilan vecin cu casa
De comun acord s-a decis ca ceilalti frati (Angie, Tita, Radian si Ion) care nu primisera nici un fel de teren sa ia cate 0,5 ha in utilizare. Casa cu teren aferent a ramas lui Radian, fiind cel mai mic dintre frati. Locul de casa a ramas in utilizarea lui Radian, fiind vecin cu terenul casei. Intre timp au murit:
- mama mea Ana,
- Angie,
- Tita,
- Ion.
Angie a avut un baiat care s-a casatorit, in urma casatoriei rezultand o fata. Ulterior si acest var al meu a decedat, fata ramanand cu mama acesteia si pana astazi.
Terenul de 0,5 ha care era de drept al lui Angie, l-a luat spre utilizare Elena, cu acceptul tuturor, urmand sa se ocupe de toate pomenile care se fac regulat.
De curand Radian a vrut sa faca dezbaterea mostenirii, spune el, doar pe terenul 0,5 ha al lui, al lui Ion, Tita si Angie, drept care s-a prezentat la un notar ptr diligentele necesare. Au fost trimise citatii la:
- copii lui Ion,
- la copilul lui Tita,
- la tatal meu
- Elena care avea spre utilizare terenul de 0,5 ha al sorei decedate. Nu a chemat la dezbatere si pe nepoata lui Angie, pretextand ca nu stie adresa, desi eu aveam nr de telefon.
Din ce am inteles la vremea respectiva nu s-a putut face nici un fel de dezbatere nefiind toti prezenti. Pe cale de consecinta s-a amanat dezbaterea.
Ulterior am aflat ca a reusit totusi sa-si vanda partea lui de teren precum si pe cea a Angelei, apeland la un alt notar.
As dori sa stiu cum pot afla daca si-a insusit si partea lui Angie si in ce masura si de unde pot afla statusul locului de casa intravilan!
Multumesc anticipat!