Buna ziua!
De mare ajutor mi-ar fi un raspuns la subiectul propus de mine!
Suntem(sau am fost pentru ca intre timp unii au decedat) 11 copii sa ziem "frati" astfel:
- sotul mamei mele a decedat, sotia tatalui meu a decedat. Tatal meu si mama mea, traind in concubinaj in jur de 30 de ani au dat nastere la 4 copii, printre care si eu. Mama mea a avut initial 2 copii cu primul ei sot, iar tatal meu cu prima sotie 5 copii, asa ca acum suntem 6 copii frati de mama, 9 copii frati de tata, 4 copii frati de mama si de tata si sigur sunt si frati vitregi!
Cand s-au luat sa zic asa, mama mea avut 4 ha de tere agricol, iar tatal meu 6 ha de teren agricol, la momentul de fata fiind emise 3 acte de proprietate.
1.Unul de 6 ha pe numele a 10 mostenitori, tata fiind decedat la data revendicarii si din nestiinta am trecut pe cerere asa cum am crezut eu de cuviinta si pe act se specifica ca fiecare avem 0,6 ha, printre mostenitori se afla mama, in viata la acea data si cei 2 copii ai mamei din prima casatorie si nu se afla 2 copii ai tatalui, pe principiul ca ei primisera ca zestre pamant cu ocazia casatoriei lor .
Ulterior, am mai revendicat unele suprafete de teren(in baza legii LUPU) si au fost emise 2 acte pe proprietate astfel:
2. Unul de 4 ha pe numele mamei
3. unul de 1 ha pe numele tatalui
Ultimile doua acte sunt emise pe numele parintilor, desi ei la data emiterii actelor erau decedati.
Este lesne de inteles, ca este mai greu sa ne putem intelege si sa mergem la notar si de aceea as ruga sa imi dati unele sfaturi de a rezolva aceasta "simpla" problema in conditiile in care deja sunt destule discutii care mai de care mai indreptatit sa primeasca mai mult. Ba mai mult unii beneficiaza de fructele de pe terenuri iar altii nu.
Eu doresc in primul rand ca fiecare sa primeasca partea sa si mai apoi mai vedem daca e cazul sa cer si drepturile care mi se cuveneau.
Imi dau seama ca masa succesorala nu este asa de mare, dar totusi este dreptul fiecaruia. Problema o sa fie cu impartitul cheltuielilor de judecata, de umblat...
Astept cu mare interes sa stiu care sunt pasii de urmat si cu un sfat daca se poate!
Multumesc foarte mult!
NOTA: Importand de stiut ca nu s-a efectuat nicio dezbatere succesorala atunci cand mama, respectiv tata au ramas singuri.
Cel mai recent răspuns:
ContSters36411 , utilizator
13:12, 11 Octombrie 2011