avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tata a decedat in anul 2011, iar mama in anul 2017. Mostenitori suntem eu, fratele care a dat declaratie de renuntare la masa succesorala si trei fii ai altui frate care a decedat anterior parintilor mei. Masa succesorala se compune din 1 ha si 200 mp teren extravilan, 1038 mp teren intravilan siaproximativ 100mp casa care nu este pe titlu de proprietate. De cand a decedat tata, eu am efectuat lucrari de consolidare si modernizare la casa in valoare de 25000 lei pentru care nu mai am toate bonurile.
Cum ma sfatuiti sa dezbat succesiunea avand in vedere ca vreau sa pastrez casa?
Cel mai recent răspuns: Petre Mariana , utilizator 22:11, 2 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu exista opozitie din partea celorlalti succesori, puteti dezbate succesiunea la notariat, iar in caz contrar, varianta "notariat" este exclusa, neavand alta varianta decat prin intermediul instantei.
Cei trei nepoti doresc partea lor . Daca pamantul se poate imparti, nu stiu cum sa procedez pentru a calcula valoarea casei din care sa scad cheltuielile mele si apoi sa le dau jumatatea in bani. Pentru asta am nevoie de instanta ? Nu stiu cum sa pledez. Sa cer expertize si partaj?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Petre Mariana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare succesiune-va relatez o situatie speciala privind o succesiune ... Victor Mitrache Victor Mitrache Anulare succesiune-va relatez o situatie speciala privind o succesiune secreta:In anul 1996 dupa decesul bunicii mele s-a dezbatut prima succesiue ,avand ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorinseverin sorinseverin Parintii mei decedati au avut 3 ( trei ) copii - 2 frati si o sora . Unul a decedat ( fratele cel mare ) . Toti avem de impartit o mostenire ce este alcatuita ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune si partaj in instanta danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat și in urma lui au rămas 3 moștenitori: soția supraviețuitoare, și doi copii ai lor. Masa ... (vezi toată discuția)