avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate carmenba

Activitate carmenba

Ok , dar in acest caz cum se va inchide CIM-ul daca decizia de concediere a fost anulata, iar eu nu am cerut reintegrare?

Cei de la ITM au spus ca avem 2 posibilitati: cu 65 (1) sau de comun acord
In cazul meu ar fi vorba de art. 56 d) ?
Va multumesc inca o data pentru amabilitate.
Am citit si eu noul cod al muncii si se pare ca am dreptul la somaj in conditiile incetarii de drept in urma hot.judect.irevocabile. Asta numai in cazul in care firma imi plateste CAS-ul sa pot avea 12 luni cotizate in2 4 de luni.

Va multumesc pentru raspunsuri. Nu stiu ce inseamna "inceteaza de drept".
In ce conditii?
" Se anuleaza decizia de concediere nr...../..., . In conformitate cu art. 78 CM se acorda despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si actualizate de la data concedierii pina la data pronuntarii prezentei hotarari"
Angajatorul ca sa traga de timp a facut si recurs la Curtea de Apel pe care de asemenea l-a pierdut. Apoi, a cerut lamurire dispozitiv pe care curtea i-a respins-o, el nedorind sa plateasca aceste contributii CAS.
In concluzie, nici acum in decurs de 5 luni, nu le-a platit si nici decizia de concediere nu a anulat-o.
Mentionez ca eu nu am cerut si reintegrarea ci doar anularea deciziei de concediere. Acum angajatorul trebuie sa emita o alta decizie de inchidere a contractului de munca, lucru pe care nu vrea sa il faca.
Am fost si la un executor si mi-a spus ca in acest caz nu are mijloace de constringere, ci doar sa le faca o adresa sa plateasca. Mai degraba decit plingerea penala ma gindeam sa mai deschid o actiune civila tot pe dreptul muncii, in care sa cer reintegrarea in postul detinut si altceva nu mai stiu ce sa cer referitor la ce nu au respectat ei (resp. anularea concedierii, plata CAS-ului, inchiderea contractului de munca).
Va multumesc pentru raspuns.
Am vorbit la ANAF si mi-au spus ca nu se ocupa cu asa ceva, mi-au recomandat sa actionez iar in insta
Societatea angajatoare mi-a platit salariile ca despagubire in urma concedierii ilegale, dar nu a platit si CAS asa cum a dispus instanta, si nici nu a anulat decizia de concediere. Nu am cerut reintegrarea, ci doar anularea concedierii cu articol de indisciplina.
Va rog sa imi spuneti cum ii pot determina sa plateasca la stat CAS si sa anuleze concedierea. Mai pot sa deschid alta actiune in instanta??
Va multumesc.
Discuție Calcul inflatie
Va rog sa ma ajutati cu un calcul deoarece nu am posibilitatea sa platesc un executor pt. a recupera o suma de bani de la angajator.
Eu am calculat astfel:
in sept 2010 aveam de luat 10.700 lei de la angajator.
Am pus ca perioada curenta febr.2011 si am adaugat asa:
infl sept 2010: 10.700 x 103,18 = 343 lei
infl oct.2010:: 10.700 x 102,62 = 282,61 lei
si tot asa pina la infl.ian 2011: 10.700 x 100,77 = 83 lei si sumele rezultate le-am adunat la 10.700 cit aveau sa imi dea in sept 2010.

Va rog sa imi spuneti daca este corect sau daca nu, cum trebuia sa fac acest calcul.

Cu multumiri anticipate,
Carmen
In cazul asta ce credeti, as putea sa mai deschid o noua actiune in care sa cer doar reintegrarea, in situatia in care concedierea mea a fost anulata??

Va multumesc pentru raspunsuri.