avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate roxan83

Activitate roxan83

Răspuns la discuția Spatiu comun
adica au voie sa aiba spatiul comun chiar daca e cu vedere in casa altui proprietar?
Discuție Spatiu comun
Buna ziua,

As avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta:

-Detin un apartament intr-un imobil nou, mai exact la demisolul imobilului.
Apartamentul meu este in forma de "L" si am livingul bucataria si baia cu fereste pe curtea din spate a imobilului si dormitorul cu ferestra in partea din fata imobilului.

Problema mea majora este urmatoarea:
-Curtea din spate ( o curte inchisa si cu acces doar prin bloc, are o latime de 2 m si lungine de aproximatim 40-50m) - ea cuprinte atat apartamentul meu cat si a vecinei mele din fata.
-Impreuna am amenajat si am intretinut acea curte cat de bine am putut, tinand cont ca acolo sunt geamurile noastre la spatiile principale ale locuintei.
De aproximativ o luna am avut surpriza sa aflam ca acea curte reprezinta "spatiul comun" si toti locatarii imobilului au acces acolo nestingherit, fiind vandut in coda indiviza.
De ce am o problmea? Pentru ca fiind demisol se vede la noi in casa absolut totul.
Acest aspect l-am descoperit dupa ce in mod repetat diversi vecini isi faceau aparitia la geamul meu cu diverse "probleme".
Fiind vara...si avand geamurile deschise...senzatia este absolut groaznica, credeti-ma.
Am citit Codul Civil si stiu in mare reglementarile cu 2m pana la fereastra si toate cele.
Ce nu inteleg eu, au dreptul de folosinta chiar daca imi incalca dreptul la viata privata?
Art. 71
Dreptul la viaţa privată

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.

(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Dezvoltatorul a vandut si nu cred ca-l intereseaza aceste aspecte dar an insa cateva vecine care tin mortis sa-si creasca copii la geamul meu.
Ce pot face? Pot solicita in instanta drept de folosinta exclusiva? ce optiuni am pentru a-mi pastra limitele spatiului privat?

Multumesc mult.
Discuție Sechestru Marfa
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii pentru urmatoarea speta:
Prestatorul efectuaza servicii de transfort marfa pentru Beneficiar. Beneficiarul nu achita o parte din suma datorata invocand permanent lipsa de lichiditati (de 2 ani). Beneficiarul este din Republica Moldova.
In prezent, unul dintre partenerii Prestatorului este angajat sa efectueze un trasport pentru acelasi societate din Republica Moldova. Marfa ce trebuie transportata se afla in posesia partenerului nostru. Exista vreo posibilitate de a pune sechestru pe marfa in contul datoriei catre noi, desi noi nu suntem parte a actualului contract de transport?
Multumesc.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
Doua companii (S.A.-uri) concurente, cu acelasi domeniu de activitatea, pot avea acelasi Presedinte in consiliul de administratie, daca acesta detine mai mult de o patrime din actiunile fiecareia? legea e destul de vaga...#-o
E incompatibila functia in ambele consilii?
Răspuns la discuția Declarare punct de lucru
Asta inseamna autorizatia de constructie, eventual priprietatea pe teren. Atat ? astea sunt toate documentele? Multumesc mult pt raspuns.
Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor! trebuie sa declar un punct de lucru. Sediul social se pastreaza la aceasi adresa iar noi ne-am mutat activitatea intr-o alta cladire, nou construita! Exista doar autorizatia de constructie si procel verbal de predari primire. Am citit pe forum ca se solicita intabularea. E adevarat?
In afara de Aga, declaratie pe proprie raspundere, cererea de mentiuni de la Reg Com, mai trebuie si altceva?Multumesc mult.