avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate glcgsm

Activitate glcgsm

Răspuns la discuția Amenda tulburare liniste publica
Multumesc din nou, parca se contureaza "ceva" acum... Oricum, astept si alte pareri in limita timpului si disponibitatii celorlati - asta neinsemnand categoric desconsiderarea eforturilor si a solicitudinii Dvs. in a ma ajuta.
P.S. Apropo de acest ajutor, am vazut ca forumul permite adaugarea unor alti membri in "lista de prieteni". Voi fi bucuros sa fac acest lucru pentru Dvs., daca va este de trebuinta in vreun fel...

Cu respect,
glcgsm :)
Răspuns la discuția Amenda tulburare liniste publica
Multumesc pentru completari / clarificari. Ideea este ca amicul meu (in cauza) doreste, in mod natural, solutionarea unei astfel de situatii in modul cel mai simplu cu putinta. In mod de lucru "complicat", ORICUM nu se poate decat sa castige. Este foarte probabil chiar sa ateste cu documente de la firma la care lucreaza sau de la hoteluri ca nici macar nu se afla in locul in care s-a intocmit procesul verbal, la data respectiva !!! Cheia "simpla" mi se pare, insa, a fi acea prezumptiva semnatura care ar trebui sa existe pe documentele de eventuala comunicare a procesului verbal; aceasta genereaza intrebarea: al cui e "x"-ul de pe semnatura ?(!)
Pe de alta parte, procesul verbal existent la fisc este "de ras", cuprinzand non-sensuri de bun-simt:
1) "inculpatul", dupa ce a injurat si amenintat pe nu-stiu-cine, la ora 3:30 dimineata, a refuzat sa se legitimeze si sa colaboreze cu organele de politie;
2) martorul confirma ca inculpatul "NU ESTE PREZENT" si nu poate sa semneze;
Daca nu este prezent, cum a injurat ? Daca nu s-a legitimat, de unde a stiut militianul ca "inculpatul" este amicul meu si nu altcineva ? Cum a aflat militianul identitatea unui om care nu s-a legitimat, la 3:30 dimineata ? Ar fi trebuit dus la sectie pentru identificare, nu ? Dar asta inseamna ca ar fi fost PREZENT !!!!!

Referitor la adaugirile Dvs., PV este dintr-o alta localitate decat cea de domiciliu, deci nu stim cu cine ne vom lupta. Ideea e: ce sa conteste amicul meu dupa mai bine de jumatate de an in care N-A FOST INFORMAT desper pv si nici anuntat de fisc ca i-a sosit o amenda neachitata ? Si, mai ales, daca in baza OG 2/2001 sanctiunea s-a anulat, practic, de doua ori (o data prin neanuntare si o data prin trecerea a mai mult de 6 luni), cu cine trebuie sa ne luptam si... ce sa contestam ????!!!!!!!!
Răspuns la discuția Amenda tulburare liniste publica
Multumesc pentru operativitate. Din pacate - desi s-a dorit a fi unul "la obiect" - raspunsul Dvs. este usor "neclar". Astept cu interes si raspunsul unui specialist / avocat, care sa faca si trimitere la articolele de lege...

Multumesc,
Buna ziua,

Indraznesc sa va deranjez cu urmatoarea problema, in speranta unei reactii rapide din partea specialistilor de pe acest forum. In vederea unei cat mai corecte intelegeri a starii de fapt, va prezint pe scurt situatia creata:

Un cetatean merge la inceput de an la Fisc, pentru a-si plati darile; este informat ca, pentru a face platile pe care le doreste, trebuie sa achite mai intai o amenda pentru tulburarea linistii publice, prezumptiva fapta avand teoretic loc cu circa 7 luni in urma. Cetateanul este stupefiat, neavand cunostinta despre o asemenea fapta/amenda. Functionara Fiscului ii arata o copie dupa un proces verbal semnat de un martor cum ca "asa si pe dincolo"; pe acesta este mentionat ca contravenientul nu a fost prezent la data/ora mentionate la locul savarsirii faptei (!)
Si acum intrebarile:
1) Presupusul contravenient nu a fost informat in termen de o luna, prin trimiterea copiei procesului verbal prin posta, cu confirmare de primire - rezulta ca fapta se prescrie: cum o convigi pe functionara ca tu nu trebuie sa achiti respectiva amenda ?
2) Are functionara fiscului obligatia sa arate un document teoretic semnat de tine care sa probeze ca ai fi fost informat la timp ?
3) Daca iti arata pana la urma un astfel de document avand un "X" sau semnatura postasului la "primitor", cum o convingi ca aia nu e semnatura ta ?
4) Daca nu exista un cadru legal clar care sa raspunda intrebarilor de mai sus, ce fel de contestatie si unde mai poti face daca legea spune ca aceasta trebuie depusa in max. 15 zile la organul constator ?
5) Este o astfel de asa-zisa amenda nula de drept (avand in vedere cele expuse).

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Cele bune,
glcgsm.:(