va salut..ma scuzati ca revin cu o intrebare..am intrebat tot in acest forum cum sa imi trec fetita pe numele meu de familie..fetita locuieste cu mine si cu concubina mea[mama fetitei).am fost sfatuit sa merg la starea civila sa declar ca doresc acest lucru..acolo am fost trimis la notar sa dau o declaratie pe proprie raspundere.toate bune dar in ambele locuri unde am fost mi sa spus ca doar voi apare ca tata trecut in certificat dar fata va ramane cu acelasi nume de familie..al mamei..intrebarea mea..ce trebuie sa fac sau la cine sa ma duc pentru a putea schimba numele de familie in al meu fetitei mele??mentionez ca si concubina mea este de acord cu acest lucru dar nu stiu ce sa fac..multumesc anticipat
mama fetitei mele nu a fost niciodata casatorita.in certificat apare doar mama si la tata o linie..va multumesc pentru sfat si ma duc chiar in aceasta saptamana la primarie sa dau declaratie..multumesc
Va salut. Am o mica problema la care nu gasesc rezolvare. Locuiesc inpreuna cu concubina mea de 8 ani. Din x motive neam separat. Avem inpreuna un copil in varsta de 7 ani. Problema este ca nu este pe numele meu si nici in certificat nu apar ca tata. Nu eram n tara la momentul nasterii, acum ca nu mai suntem inpreuna ce drept de decizie am in privinta copilului? Sau ce pot face in istanta ca sa am dreptul de a decide anumite lucruri din viata copilului care locuieste cu mama mea. Am de gand sa deschid proces pt a trece copilul pe numele meu dar nu stiu de unde sa incep... Mentionez ca mama nu are nimic inpotriva de a schimba numele copilului care acum este pe numele ei cu al meu. Ce ar trebui sa fac sau de unde sa incep?? Si as fi interesat si de un cost informativ al acestor probleme... Mutumirii anticipate
fetita poarta numele de familie al mamei..in certificat nu apare nimic la tata..nu eram in tara la momentul nasteri si nu am putut sa o trec pe numele meu..multumesc anticipat
va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie sa fac pt a o trece pe numele meu?.va multumesc