Buna tuturor . As dori cateva informatii , fiind cetatean italian in varsta de 19 ani am inchiriat masina proprietate , unui prieten pentru a se deplasa din italia in romania dar dupa o ora dupa ce a plecat eu facand o reclamatie de furt al autoturismului fiindumi teama ca acesta nu s-ar mai intoarce cu masina inapoi .eu nu i-am facut nici o procura pentru a putea circula cu ea ,acesta fiind oprit in vama si cerandui-se actele autoturismului a dat certificatul si asigurarea dar i-au cerut si acea procura ,neavando i-au facut control amanuntit prin interpol si au gasito ca fiind data furata . acesta a dat o declaratie ca eu i-am inchiriato si dand toate detaliile despre mine cum am facut .ce s-ar putea intampla daca eu imi sustin declaratia si cum as putea sa imi recuperez masina pentru ca sta in vama de trei luni fara ai mai face nimic acestui prieten ?? va multumesc din suflet da imi puteti da cat mai multe detalii
Asa cred si eu ca este problema statului italian de a rezolva aceasta chestiune dar cred ca si a statului roman deoarece acum pe data de 21 decembrie sunt trei luni de cand a fost sechestrata masina in vama si inca cei din italia nu stiau ca masina era in vama aici pana nu i-am spui eu proprietarului .asa ca ce ar fi de facut pentru asi recupera masina si asa voi scapa si eu de acuzatiile ce mi se aduc .... proprietareu spunandu-mi ca is retrage plangerea de furt a masini daca si-o recupereaza cat de curand neavand pretentii ..
nu am facut procura pentru ca stiam ca nu prea te intreaba de ea la vama ,si anul trecut am plecat din romania spre italia cu un autoturism prim aceasi vama turnu arad si nu ma intrebat nimeni de nici o procura pt masina si dupa doua saptamani m-am intors tot prin aceasi vama cu masina si fiind imatriculata in italia nu au intrebat de procura ,asa ca acum nedispunand de prea multi bani si de procura si pt dus-intors nu am mai facut procura in italia stiind ca nu e nevoie neaparat de ea . Italianul a declarat ca cineva i-a furat masina si ca are avea un suspect (pe mine din spusele celui care lucram pe santier cu el pt ca l-au sunat carabinieri si l-au intrebat de mine unde sunt ) dar cred ca acesta a procedat asa vrand sa ia bani de pe asigurare mai ales ca masina era noua si era facuta cu o asigurare de vreo 1000 de euro pe an ,cred ca era cascco ,vorbind cu el pe internet nu am cum sa salvez ce vorbim si el sustine ca eu i-am furat cheile de rezerva din masina (ceea ce e imposibil pt ca nimeni nu tine cheile de rezerva in masina ) Va multumesc din suflet daca mi-ati mai da cateva sfaturi pt ca as vrea sa plec in italia si sa depun o plangere impotriva acestuia dar nici eu nu am martori si nici el pt ca stim doar noi el nevrand sa stie si alcineva de aceasta intelegere. astept raspunsurile dumneavoastra .. multumesc anticipat Cristian
ma numesc cristian ,am 21 si as avea cateva raspunsuri daca se poate ,problema este urmatoarea: pe data de 15 septembrie am cerut cu imprumut pentru o saptamana o masina de la un amic italian pentru a ma deplasa din italia in romania dar nu am facut o procura cu el pentru masina.Am plecat pe data de 15 la ora 14 din orasul de unde sta proprietarul dar am ajuns in vama turnu arad pe data de 21 septembrie la orele 21:30 prezentand actele autoturismului si documentele de identitate personale ,lucratori vamali mi-au cerut si o procura de la proprietar pe care eu nu o facusem ,acestia mi-au spus ca se va vace un control la actele masini pt ca au suspiciuni in privinta masini .dupa trei ore de astepare acestia mi-au spus ca masina plus un leptop figureaza in baza de date interpol ca find furata din italia la data de 15 septembrie ,la orele 16. masina mi-a fost sechestrata de cei de la vama si am fost tinut in arest pana la orele 15:00 luandu-mi declaratie cum de am eu acea masina .... le-am explicat ca defapt masina este luata cu imprumut de la acel italian si urma sa ma intorc in cateva zile .mi-au dat drumul si m-au lasat sa plec acasa fara sa imi spuna ce se poate intampla , la ce sa ma astept si ce trebuie sa fac. la cateva zile am vorbit cu amicul italian pe internet si l-am intrebat dece a facut denunt la politie,el spunandu-mi ca defapt nu stia cine i-a furat masina si ca acum stie ca eu i-as fi furat cheile de rezerva din masina si am plecat cu masina lui .Acum stau si ma intreb ce as putea sa fac in aceasta situatie