avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie furt autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie furt autoturism

ma numesc cristian ,am 21 si as avea cateva raspunsuri daca se poate ,problema este urmatoarea: pe data de 15 septembrie am cerut cu imprumut pentru o saptamana o masina de la un amic italian pentru a ma deplasa din italia in romania dar nu am facut o procura cu el pentru masina.Am plecat pe data de 15 la ora 14 din orasul de unde sta proprietarul dar am ajuns in vama turnu arad pe data de 21 septembrie la orele 21:30 prezentand actele autoturismului si documentele de identitate personale ,lucratori vamali mi-au cerut si o procura de la proprietar pe care eu nu o facusem ,acestia mi-au spus ca se va vace un control la actele masini pt ca au suspiciuni in privinta masini .dupa trei ore de astepare acestia mi-au spus ca masina plus un leptop figureaza in baza de date interpol ca find furata din italia la data de 15 septembrie ,la orele 16. masina mi-a fost sechestrata de cei de la vama si am fost tinut in arest pana la orele 15:00 luandu-mi declaratie cum de am eu acea masina .... le-am explicat ca defapt masina este luata cu imprumut de la acel italian si urma sa ma intorc in cateva zile .mi-au dat drumul si m-au lasat sa plec acasa fara sa imi spuna ce se poate intampla , la ce sa ma astept si ce trebuie sa fac. la cateva zile am vorbit cu amicul italian pe internet si l-am intrebat dece a facut denunt la politie,el spunandu-mi ca defapt nu stia cine i-a furat masina si ca acum stie ca eu i-as fi furat cheile de rezerva din masina si am plecat cu masina lui .Acum stau si ma intreb ce as putea sa fac in aceasta situatie
Puteti avea probleme daca amicul despre care scrieti nu declara la politie ca, de fapt, v-a imprumutat masina…
Plangerea lui – ca i s-a furat masina – nu are sens… De ce sa fi facut aceasta daca v-ati inteles cu el?
Ar trebui sa cautati martori care stiu despre intelegere si care sa declare ca italianul chiar v-a imprumutat masina… Altfel, nu puteti decat sa asteptati finalizarea cercetarilor… si, probabil, sa mai dati unele declaratii.
Corect. Fara sa faceti dovada faptului ca amicul defapt v-a imprumutat masina, nu prea vad cum o scoateti la capat. Sau, cel putin pastrati apelurile de la sau catre italian. Sms-uri, orice . Eventual sa inregistrati convorbirile cu el.
De ce nu ati facut o procura ?
Si de ce afirma italianul ca i-ati luat cheile de rezerva? Poate nu a vrut sa va imprumute masina si dvs ati insistat sa veniti in tara si cum nu aveati cu ce...ati luat aceea masina?
Daca amicul nu-si retrage plangerea o sa aveti probleme...
Pai, dupa cum relatati, nu prea este "imprumut", ci FURT.
Daca i-ati luat autoturismul din posesia acestuia fara consintamant este FURT. "Furtul este definit în Art. 208 din Codul Penal al României, în Titlul III, Infracţiuni contra patrimoniului, ca fiind: Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept. [1] Conform Codului penal, fapta se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
În spiritul Codului penal, se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.
Cred ca cel mai bine este sa va reprezinte un avocat.
Succes!
nu am facut procura pentru ca stiam ca nu prea te intreaba de ea la vama ,si anul trecut am plecat din romania spre italia cu un autoturism prim aceasi vama turnu arad si nu ma intrebat nimeni de nici o procura pt masina si dupa doua saptamani m-am intors tot prin aceasi vama cu masina si fiind imatriculata in italia nu au intrebat de procura ,asa ca acum nedispunand de prea multi bani si de procura si pt dus-intors nu am mai facut procura in italia stiind ca nu e nevoie neaparat de ea . Italianul a declarat ca cineva i-a furat masina si ca are avea un suspect (pe mine din spusele celui care lucram pe santier cu el pt ca l-au sunat carabinieri si l-au intrebat de mine unde sunt ) dar cred ca acesta a procedat asa vrand sa ia bani de pe asigurare mai ales ca masina era noua si era facuta cu o asigurare de vreo 1000 de euro pe an ,cred ca era cascco ,vorbind cu el pe internet nu am cum sa salvez ce vorbim si el sustine ca eu i-am furat cheile de rezerva din masina (ceea ce e imposibil pt ca nimeni nu tine cheile de rezerva in masina ) Va multumesc din suflet daca mi-ati mai da cateva sfaturi pt ca as vrea sa plec in italia si sa depun o plangere impotriva acestuia dar nici eu nu am martori si nici el pt ca stim doar noi el nevrand sa stie si alcineva de aceasta intelegere. astept raspunsurile dumneavoastra .. multumesc anticipat Cristian

Alte discuții în legătură

Cum recuperez un autoturism sechestrat in vama cristian_21 cristian_21 Buna tuturor . As dori cateva informatii , fiind cetatean italian in varsta de 19 ani am inchiriat masina proprietate , unui prieten pentru a se deplasa din ... (vezi toată discuția)
Actele masinii si permisul furate in vacanta in strainatate, cum ne intoarcem acasa? silviatobias silviatobias Buna ma aflu in italia cu familia in vacanţă noi avem o maşină pe care sotul meu a dat o la schimb cu un audi noi suntem in italia cu această maşina Audi ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de furt? danyx danyx sal si la multi anii . am o firma impreuna cu o alta persoana la care avem doua masini . una este a fimei si una am loato de la un prieten imprumut eu . ... (vezi toată discuția)