avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate stefaniadinu

Activitate stefaniadinu

Buna ziua,
Din 1 ianuarie 2018 am intrat in concediu medical(prenatal) ,am nascut in 23 ianuarie 2018.Astazi angajatorul mi-a virat banii pe concediu medical 1510 lei in conditiile in care media venitului brut realizat in ultimile 6 luni .este de 2300 lei.Am sunat la resurse umane sa intreb de ce s-a virat asa de putin si colegele mi-au comunicat in mi-a fost oprita contributia la sanatate undeva in jurul sumei de 400 lei.Rugamintea mea este,daca ma poate ajuta cineva cu informatii concrete in ceea ce priveste noua legislatie si daca este corect sa platesc atat de mult la sanatate.
Multumesc!!!
Off este destul de complicat....postul acesta de inspector se va desfiinta...nu se stie cand dar viata lunga nu mai are.......postul meu este f sigur tinand cont de faptul ca in 7 ani am avut 3 directori.......ei au plecat....eu am ramas .......asa ca tin vrabia din mana mai bine :).
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Buna ziua

Sunt angajata in cadrul unei societati de 7 ani pe postul de secretara ,in urma cu cateva zile mi s-a propus sa iau unele atributiuni ce nu tin de postul meu(o colega si-a dat demisia si nu mai vor sa angajeze pe postul ei,postul fiind in vanzari) dar care mi-ar aduce o marire de salariu.Astazi ei imi aduc la cunostinta ca se va emite un act aditional la contractul de munca prin care mi se va modifica functia din secretara in inspector cu atributiuni de secretariat#-o
Explicatia lor este ca aceasta modificare este necesara deoarece o secretara nu poate tine locul unui inspector dar invers da.
Intrebarile mele sunt:
Ma poate afecta aceasta schimbare in cazul in care postul de inspector se desfiinteaza?
Pot reveni pe postul de secretara fara probleme?
Pot ei angaja alta secretara tinand cont de faptul ca eu detin alta post?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Regres dauna auto
Multumesc ptr raspuns.

Am fost la reconciliere,am semnat angajamentul.
Am preferat asa decat sa ajungem in instanta.
Suma se va da in rate.........cat sa se vada ca este plata pe dosar:)

O zi buna
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
In luna august 2011 o ruda a fost implicata intr-un accidenta auto.La fata locului a venit politia si s-a intocmit proces verbal in care vinovata a fost gasita aceasta ruda a mea care conducea o caruta si care a intors atelajul in loc nepermis.Conducatorul auto nu a avut nici o pretentie la fata locului spunand ca el isi repara masina fara sa stim ca si-o va repara pe polita casco.In luna februarie 2012 s-a trezit acasa cu o instiintare de la Uniqa Asigurari in care i se spunea ca are o anumita suma de plata deoarece asiguratul lor este nevinovat.
Pana aici totul este corect.
Cand ne-am uitat mai atent in documentatia trimisa de catre firma de asigurare am constatat ca pe devizul de reparatie sunt trecute mai multe piese care nu au fost scrise de catre politie.
Intrebarea mea este:Firma de asigurari nu era obligata sa trimita notificare vinovatului in speta ruda mea pentru a se prezenta la services la o reevaluare a daunelor produse din accident????
Maine 06.03.2012 este chemat la conciliere si bineinteles incheierea unui angajament de plata.Inainte de a semna asa ceva am vrea sa contestam cel de al-2-lea proces verbal de constatare la care nu am participat.Exista articol de lege care sa stipuleze ca erau obligati sa ne cheme??

Multumesc anticipat
O zi buna
Buna seara
Va rog sa imi spuneti daca contractul de munca a incetat la 30 noiembrie 2009 si a fost facuta si lichidarea mai beneficiez de al 13-lea salariu si de banii de echipament pentru anul 2009?Specific ca am fost cadru militar si contractul a fost intrerupt din cauza unei hotarari judecatoresti definive.

Va multumesc
Răspuns la discuția Proces CEDO
Multumesc mult ptr informatii dar sincer in justitia din Romania nu mai am incredere.

Va doresc o duminica frumoasa.
Buna ziua
As dorii sa stiu mai multe detalii daca se poate despre acele cai de atac extraordinare,mai exact ce conditii trebuiesc indeplinite ptr a putea face o cerere de anulare sau de revizuire?

Va multumesc
Buna seara
Va multumesc ptr raspunsuri insa cred dupa umila mea parere ca in tara nu mai este nici o cale de atac in conditiile in care am avut fond in judetul in care locuim caci este vorba de trei persoane in acest dosar,apel la Curtea de apel Bucuresti si recurs la Inalta curte de casatie si justitie Bucuresti unde hotararea a ramas definitiva si irevocabila mai exact 3 ani cu suspendare,interzicerea votului,interzicerea dreptului de a mai ocupa o functie publica.
Discuție Proces CEDO
Buna ziua
Am avut un proces in tara care s-a finalizat la Inalta curte Bucuresti cu 3 ani cu suspendare si tot odata mi-a incetat si contractul de munca eu fiind cadru militar.Pe tot parcursul procesului procurorul care ne-a trimis in judecata a dat tot felul de interviuri in presa prin care a tot afirmat ca am fost condamnati fara sa existe la vremea aceea o hotarare definitiva.La inceputul lunii am intrat in posesia hotararii prin care se specifica pedeapsa pe care o avem si mai ales interdictiile printre care si interdictia de a vota.
Intrebarea mea este daca pot inainta la Cedo un proces prin care sa evidentiez ca pe parcursul procesului nu am beneficiat de prezumtia de nevinovatie si ca mi-a fost interzis un drept pe care il am prin constitutie adica acela de a vota.

Va multumesc

Cred ca sunt off-topic cu intrebarea mea dar chiar nu imi poate raspunde cineva sau nu am fost destul de explicita?